Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Vysočinu zasáhla ve středu bouřka, nejvíc škodila na Žďársku

/
/
/
975 Zobrazení



Ve středu 19. června Vysočinu bouřka doprovázená silným větrem a deštěm, hasiči vyjížděli k více než osmdesáti událostem. Nejčastěji hasiči čerpali vodu ze zatopených sklepů objektů, čistili silnice od nánosů bahna a odstraňovali stromy, které bránily plynulému provozu. Nejvíce událostí zaznamenali na Žďársku.

„První žádosti o pomoc s odčerpáním vody ze sklepů domů začali operátoři tísňových linek 112 a 150 Hasičského záchranného sboru Kraje Vysočina přijímat po osmnácté hodině a od této chvíle se hasiči prakticky nezastavili až do desáté hodiny večerní. Později se začala situace v kraji postupně uklidňovat a v pozdních večerních a nočních hodinách už bylo minimum výjezdů v souvislosti s počasím,“ uvedla Petra Musilová, tisková mluvčí krajských hasičů na Vysočině.

Bouřka nejvíce zasáhla Žďársko, kde hasiči vyjížděli k více než šedesáti událostem. „Nejvíce práce měli přitom hasiči v Novém Městě na Moravě a jeho okolí a také v okolí Velkého Meziříčí. Obec Křoví se stala asi nejvíce postiženou obcí včerejší bouřkou. Na pomoc místním obyvatelům s odstraňováním následků bouřky vyjelo hned několik jednotek hasičů. Jednotky na místě odčerpaly vodu ze sklepů několika domů ,“ dodala tisková mluvčí.

  • Facebook
  • Twitter