Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

O víkendu se otevřou nové trasy na Roštejně

/
/
/
1948 Zobrazení



Slavnostní otevření nových interiérových tras hradu Roštejna u Telče, které procházely více než dva roky stavebními a instalačními pracemi, se uskuteční v pátek 21. června od 14.00. Veřejnost se poprvé podívá do nových prostor o týden později.

„Loni zpřístupněnou věž a interaktivní trasu pro celou rodinu s názvem Příroda, lovectví a myslivost tak doplní další nabídka. Trasa se prodlouží o prostor lesní herny a malý výstavní sál. Lesní herna představuje pomyslné vyvrcholení již přístupné části hradu, kde si malí i velcí budou moci vyzkoušet širokou škálu aktivit – od návštěvy modelu posedu, přes hmatovou hru až po bližší seznámení se s letokruhy a jejich významem.
Zpřístupněna bude zcela nová historická expozice Lovecké sídlo v proměnách dějin, která trasa bude na rozdíl od přírodovědné s průvodcem, ale i zde se budou moci návštěvníci těšit na nečekané zážitky a doplnění prohlídky o zajímavá promítání a interaktivní prvky. Cílem je seznámit návštěvníky s živým příběhem loveckého sídla, spíše než na jména a data bude proto kladen důraz na smyslové vjemy a zážitky. Významná část prohlídky bude věnována atraktivnímu tématu dobového stravování,“ popsala kastelánka hradu Roštejn Kateřina Rozinková.
Veškeré expoziční i stavební úpravy proběhly v rámci projektu financovaného z programu IROP Hrad Roštejn – zpřístupnění nových expozic.
Pro veřejnost budou veškeré nové prostory přístupné od začátku letních prázdnin od soboty 29. června. První velkou akcí v nových prostorech budou divadelní prohlídky ve dnech 5. až 7. července.

  • Facebook
  • Twitter