Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Vysočinu z úterý na středu pokryla ledovka, policisté a hasiči hlásí nehody

/
/
/
521 Zobrazení



Předpovědi meteorologů se naplnily a v noci z úterý 28. na středu 29. prosince začalo na Vysočině pršet, místy sněžit a některé úseky silnic byly sjízdné s obtížemi. Policisté měli od osmé hodiny večer v úterý hlášené do středečního rána na linku tísňového volání čtyři oznámení o špatné sjízdnosti silnic.

„Krátce před půlnocí oznámil řidič nákladního vozu problémy na silnici I/38 u Skuhrova, kde nemohl vyjet a blokoval tak jeden jízdní pruh. Další řidiči oznamovali problémy se sjízdností také na Pelhřimovsku a Žďársku. Oznámení o problémech se sjízdností silnic předávali policisté integrovaného operačního střediska dispečerům krajské správy a údržby silnic k přijetí opatření,“ uvedla ve středu po ránu policejní mluvčí Stanislava Rázlová.

Hasiči od úterní osmé hodiny večerní do středečního rána zasahovali pouze u dvou událostí. „Po půl deváté večer vyjeli profesionální hasiči z Jihlavy k ohlášenému pádu osoby z koloběžky v Jihlavě – Bedřichově. Zraněná osoba skončila v péči zdravotníků. Před půlnocí odstraňovala jednotka sboru dobrovolných hasičů z Opatova strom, který padl na silnici u Heraltic,“ doplnila Petra Musilová, tisková mluvčí krajských hasičů na Vysočině.

Ve středu před sedmou hodinou ráno vyjeli profesionální hasiči z Pelhřimova k havárii osobního vozu u Benátek na Pelhřimovsku. „Vůz skončil po nehodě převrácený na střeše mimo silnici. Při nehodě se zranila jedna osoba a skončila v péči zdravotníků. Hasiči provedli na havarovaném vozidle protipožární opatření a místo události technicky zabezpečili,“ dodala Petra Musilová.

Havárie osobního auta u Benátek na Pelhřimovsku, foto: HZS Kraje Vysočina

Po deváté hodině se střetlo na obchvatu Osové Bitýšky nákladní a osobní auto, na místo vyjeli profesionální hasiči z Velké Bíteše. „Z havarovaného osobního vozu museli hasiči za použití hydraulického nářadí vyprostit zaklíněnou zraněnou osobu. Ihned po vyproštění ji předali posádce zdravotnické záchranné služby. Po nezbytném ošetření na místě události byla zraněná osoba sanitním vozem převezena do brněnské fakultní nemocnice v Bohunicích. Na havarovaných vozidlech hasiči provedli protipožární opatření a místo události technicky zabezpečili. Komunikace zůstala po nehodě neprůjezdná. V 10.16 došlo k částečnému obnovení provozu, doprava je v současné chvíli vedena kyvadlově,“ popsala Petra Musilová další z havárií. Průběh, příčiny a veškeré okolnosti dopravních nehod jsou předmětem policejního vyšetřování.

  • Facebook
  • Twitter