Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Vysočina proti Vlašimi musí bodovat naplno

/
/
/
695 Zobrazení



Po čtyřech výhrách FC Vysočina přišla mnohem méně příjemná série čtyř duelů bez výhry. Už je tedy na čase, aby jihlavští fotbalisté znovu bodovali naplno. Příležitost k tomu budou mít před vlastními fanoušky v pátek 21. září, kdy od 18.00 hostí nevyzpytatelnou Vlašim, za níž nastupuje množství talentů Sparty Praha. 

Vlašim z intenzivní spolupráce s letenským klubem těží dlouhodobě. Je nepsanou farmou Sparty a cenné druholigové zkušenosti zde získávají nejen sparťanští dorostenci a junioři, ale také trenéři. Působili tu trenéři Martin Frýdek, Martin Hašek, Michal Horňák a nyní Petr Havlíček. V aktuálním vlašimském kádru hostuje osm hráčů z Letné, zkušenosti ze sparťanského dresu mají i další fotbalisté. Kvalitu dodávají i četní zahraniční fotbalisté, mezi nimiž byl ještě vloni na podzim například exjihlavský záložník Kamso Mara.

Vlašim se do druhé ligy vrátila po 19 letech v roce 2009. Od té doby ve druhé nejvyšší soutěži působí nepřetržitě, přičemž krom ročníku 2012/13 nezažila vážnější záchranářské starosti. Naopak, v posledních ročnících se pohybuje ve středu tabulky a v ročníku 2016/17 pod vedením kouče Martina Haška dokonce skončila na výborné čtvrté příčce.

Bilance vzájemných zápasů hovoří jednoznačně ve prospěch FC Vysočina Jihlava. V dosavadních šesti duelech se vždy z výhry radovala Vysočina. Naposledy se tak stalo v postupové sezóně 2011/12. Oba celky na sebe narazily i v únoru letošního roku, kdy Jihlava porazila Vlašim v generálce na první ligu 2:0 (1:0). Cenným varováním může být přípravný zápas z ledna 2017, kdy Vysočina na své umělce vedla 2:0, ale díky hattricku Hadaščoka v rozmezí 72. až 88, minuty padla 2:3.

Do probíhající druholigové sezóny Havlíčkův tým vstoupil dvěma remízami 2:2 – v Prostějově a s Brnem. Poté těsně podlehl v Českých Budějovicích i s Ústím nad Labem. Dosud jediná vlašimská výhra se zrodila před třemi koly – 2:0 doma s Pardubicemi. Do výčtu výsledků je třeba doplnit prohru v Hradci Králové a další dvě remízy 2:2 – na půdě Táborska a v posledním kole doma se Znojmem.

„Vlašim má ve svém kádru množství talentovaných mladíků, ovšem nechybí jí ani zkušenost, kterou reprezentuje zkušená a sehraná osa – gólman Le Giang, stoper Štochl, záložník Janda a ofenzivní hráči Hadaščok a Fotr. Jde o tým, který se snaží o technický a kombinační fotbal s dobrým přechodem do útoku. Na zápas se poctivě připravujeme. Důkladně jsme si rozebrali nevydařené utkání proti Hradci Králové a pracujeme na tom, aby už v pátek v naší hře nastalo zlepšení,“ hodnotí nadcházejícího domácího soupeře asistent trenéra Michal Šmarda.

  • Facebook
  • Twitter