Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Na Roštejn do konce září

/
/
/
769 Zobrazení



V neděli 30. září v 17.00 bude pro letošní rok oficiálně uzavřen hrad Roštejn, pobočka Muzea Vysočiny Jihlava prochází rozsáhlou rekonstrukcí v rámci realizace projektu Hrad Roštejn – zpřístupnění nových expozic.

„Na měsíc říjen jsou naplánovány stavební práce, které se dotýkají hlavního vstupu do objektu. Z těchto důvodů je nezbytné hrad uzavřít, aby nedošlo k úrazu návštěvníků. Tyto práce budou ukončeny v dubnu příštího roku, a proto se rovněž posune otevření hradu o jeden měsíc oproti běžné otevírací době. Návštěvníkům tak hrad své brány znovu otevře v květnu 2019,“ uvedla náměstkyně hejtmana pro oblast kultury, památkové péče, cestovního ruchu a mezinárodních vztahů Jana Fischerová.

Stávající slunné počasí přímo vybízí k výletům. Jednou z pěkných zastávek může být návštěva romantického loveckého hrádku umístěného uprostřed lesů nedaleko Telče. Až do konce září je zde otevřeno každý den vyjma pondělí od 10 do 12 a od 13 do 17 hodin. A to i v pátek na státní svátek 28. září. V provozu je i hradní hospůdka s občerstvením. Pro návštěvníky jsou k dispozici dvě trasy. Expozice trasy B hravou formou představuje les, myslivost a přírodu. Během prohlídky návštěvník zavítá do nočního lesa, před jeho očima ožijí stopy zvířat na podlaze a zažije setkání například s jelenem nebo netopýrem, může si prolézt mraveništěm nebo vyzkoušet lovy beze zbraní a další prvky, které jsou ve velké míře interaktivní. Nudit se nebude ani v botanickém sále, kde si může otestovat své znalosti flóry, přečíst si o rostlinách vyobrazených na stěnách nebo si odpočinout a nasát atmosféru rozkvetlé louky. Dětem bude průvodcem liška, která má pro ně na panelech připravené zajímavé úkoly a na závěr se s ní mohou vnořit do její nory.

Druhým samostatným okruhem je prohlídka věže, která nejenom nastiňuje historii hradu, ale také poskytuje úžasný výhled do okolí. Náročnější výstup usnadňuje nové schodiště.

  • Facebook
  • Twitter