Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Vysočina má svého adepta v letošních nominacích na Českou cenu za architekturu

/
/
/
829 Zobrazení



Česká komora architektů v lednu 2019 vyhlásila čtvrtý ročník České ceny za architekturu (ČCA). Architekti do ní přihlásili 186 realizací. Sedmičlenná mezinárodní odborná porota do užšího výběru nominovala 34 děl, ze kterých v listopadu 2019 vzejdou finalisté a držitel historicky čtvrté České ceny za architekturu. Vysočina v soutěži reprezentuje Chata u rybníka od atelieru 111 architekti.

Stejně jako v předchozích ročnících byla většina nominovaných děl dokončena v loňském roce (26). Jejich typologie je různorodá. Silné zastoupení mají, jak bývá zvykem, projekty pro bydlení, ať už soukromé, určené pro rekreaci nebo hromadné. V letošním roce vzrostl počet přihlášených realizací veřejných prostranství, což se projevilo také u nominovaných děl.

Zda letošní realizace nacházejících se v kraji Vysočina osloví porotce natolik, že se zařadí mezi finalisty, bude jasné 14. listopadu na slavnostním galavečeru ve Foru Karlín v Praze. Na akci budou rovněž vyhlášeny výsledky ocenění za výjimečný počin a ceny partnerů. Předcházet bude pečlivý výběr poroty, která se s realizacemi seznámí přímo v terénu.

Více fotografií: ZDE.

  • Facebook
  • Twitter