Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Vysočina čeká na dodání vakcíny



První tři tisíce kusů očkovacích karet společnosti Pfizer a BioNTech dorazilo podle informací z Kraje Vysočina v pondělí 28. prosince na Vysočinu. Na vakcínu Vysočina zatím čeká. Zásilka 975 vakcín by měla dorazit ještě dnes, v pondělí 28. prosince, nebo zítra v úterý 29. prosince a převezme ji vakcinační distribuční centrum Nemocnice Jihlava.

„Vakcína bude postupně rozdělena přiměřeným dílem mezi všech pět krajských nemocnic Kraje Vysočina. Jako první budou očkováni zdravotníci, kteří s covid pozitivními pacienty přichází do kontaktu, tedy lidé z infekčních oddělení, lůžkových oddělení covid, JIP, ARO, urgentních příjmů, geriatrie, LDN, plicních oddělení, postupně dále pracovníci odběrových týmů, případně praktici, v řádu týdnů pak chronicky nemocní senioři na lůžku a senioři v domovech důchodců, výhledově bude následovat dobrovolné očkování složek IZS a dalších,“ uvedl náměstek hejtmana Kraje Vysočina pro oblast zdravotnictví Vladimír Novotný s tím, že další dodávku dvou balení s celkem 1 950 dávkami vakcíny očekává Nemocnice Jihlava 7. ledna 2021.

Zájem o první očkování zdravotníků v nemocnicích Kraje Vysočina je velký. V případě Vysočiny budou všechny první dávky důsledně očkovány zdravotníkům. První nemocnicí, kde bude očkování zahájeno, bude Nemocnice Jihlava, další čtyři krajské nemocnice budou následovat do pěti dnů, dle vyžádání a připravených harmonogramů.

  • Facebook
  • Twitter