Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

O Vánocicíh bylo v havlíčkobrodské nemocnici rušno

/
/
/
2322 Zobrazení



Zdravotníci si v havlíčkobrodské nemocnici ani o Vánocích příliš neodpočinuli. Nejvíce na Lékařské pohotovosti a úrazové pohotovosti Nemocnice Havlíčkův Brod řešili bolesti břicha a úrazy způsobené v opilosti.

„Na úrazové pohotovosti jsme ošetřili zhruba třicet pacientů denně. Šlo o drobné úrazy jako zvrtnuté kotníky a zlomeniny po pádech. Častým důvodem byl alkohol v krvi, zejména v nočních hodinách,“ sdělila vrchní sestra ambulancí chirurgických oborů Dana Tvrdíková.
Lékařská pohotovost pro dospělé a děti ošetřila denně dalších zhruba 60 pacientů s teplotami, bolestmi v krku, ale i psychosomatickými problémy. „Často ošetřovanými pacienty byli senioři, které přivezli jejich blízcí s příznaky panické ataky,“ dodala zdravotní sestra pohotovosti Věra Deylová.
V havlíčkobrodské porodnici se za vánoční svátky narodilo celkem sedm dětí. Aktuálně se během roku 2020 prozatím uskutečnilo 1360 porodů.
Počet covidpozitivních hospitalizovaných pacientů se přes svátky pohyboval kolem 65 pacientů, přičemž jich je pět stále hospitalizováno ve vážném stavu na ARO a pět na interní JIP.

  • Facebook
  • Twitter