Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Miroslav Jinek o koronavirovém roku 2020

/
/
/
2581 Zobrazení



Letošní rok se pomalu chýlí ke svému závěru. Sportu a sportovcům samotným příliš nepřál. Stolní tenis nebyl výjimkou. Řada soutěží se kvůli pandemii koronaviru nedohrála nebo se vůbec nemohla uskutečnit. Jak končící koronavirový rok 2020 hodnotí šéf stolních tenistů HB Ostrov Havlíčkův Brod Miroslav Jinek?

Nelehké období lze rozdělit na několik etap. V prvním pololetí tohoto roku vyvrcholil soutěžní ročník 2019/2020. Kvůli pandemii Covid-19 soutěže skončily předčasně, a tak se pořadí určovalo po posledním odehraném kole… Zkrácená sezona byla pro stolní tenisty HB Ostrov jednoznačně úspěšná. „Určitě by bylo lepší, kdyby se celá sezona řádně dohrála, kvůli koronaviru to ale nebylo možné. Pro nás to ale i tak dopadlo dobře, hned kvarteto našich družstev se posunulo o soutěž výš. Vůbec poprvé v historii tak máme od sezony 2020/2021 zastoupení ve všech ligových soutěžích,“ rekapituluje jarní část roku 2020 Miroslav Jinek.

Nově složený A tým HB Ostrov mé ve svém středu trojici bývalých českých reprezentantů

Třešničkou na dortu byl postup A mužstva HB Ostrov do české extraligy. „Bylo to pro nás splnění cíle, který jsme si dali. Chtěli jsme našim fanouškům vrátit zpět nejvyšší českou soutěž. Po čtyřech letech tak opět hrajeme extraligu, která ovšem výrazně změnila svou tvář. I díky mně se přešlo na nový model soutěže, který by měl přinést zvýšení kvality a atraktivnosti. Myslím si, že to je krok správným směrem,“ pokračuje šéf HB Ostrov.

HB Ostrov Havlíčkův Brod se do extraligy vrátil v plné zbroji s cílem navázat předchozí úspěchy v české nejvyšší soutěži. Miroslav Jinek svůj tým maximálně posílil, v létě přišli tři bývalí čeští reprezentanti Dmitrij Prokopcov, Michal Obešlo a Tomáš Tregler či reprezentant Egypta Mohameda Shoumana. Hráčský kádr staronového účastníka extraligy doplňují další exreprezentant ČR Bohumil Vožický a český reprezentant do 21 let Radek Skála. „Hráče, které jsme v létě získali, u nás trénují. To byla jedna z mých podmínek při dojednávání přestupů. Samozřejmě se to pozitivně projevuje na tréninkovém procesu v našem klubu. Vytvořila se velmi kvalitní tréninková skupina a na výkonnosti našich mladých hráčů to je znát. Hlavně u Radka Skály, Ondry Květona, Šimona Jadrného, Jakuba Slapničky ale i u dalších je vidět výkonností růst. Projevuje se to na jejich výsledcích v první lize, zároveň už úspěšně sbírají starty i v extralize.“

Na extraligové utkání s KT Praha přišlo do havlíčkobrodské Birell Arény téměř 400 diváků

Hráčský kádr HB Ostrov je teď hodně široký. I proto se otevřela možnost pustit některé hráče na hostování do extraligového Chebu… „V podstatě jsme si z Chebu udělali takovou malou farmu. Vedle zkušeného Davida Štěpánka, který na sobě ohromně zapracoval, jsme na střídavý start uvolnili tři mladíky Ondru Květona, Kubu Slapničku a Šimona Jadrného. Je to pro nás velmi výhodná spolupráce. Kluci s Davidem nejen jezdí ale na jednotlivé zápasy se i společně připravují. Je to pro ně velká škola, hrát extraligu po boku takových borců, jakými jsou David Štěpánek s Antonínem Gavlasem.“

Nová sezona se poměrně slibně rozběhla. Stolní tenisté HB Ostrov začali extraligový comeback excelentně – v úvodních čtyřech kolem ani jednou nezaváhali a usadili na čele tabulky. Více zápasů ale odehrát nestihli. Do hry opět vstoupil Covid-19 a soutěže ve stolním tenisu byly začátkem října přerušeny… „Za mě je velká škoda, že se ČAST s kluby nedokázaly shodnout na tom, jak využít výjimky pro profesionální soutěže a extraligu restartovat. V řadě ostatních sportů se to podařilo. Je smutné, že některé extraligové kluby nedokázaly ani odpovědět na výzvu ředitele soutěží ČAST na to, zda chtějí hrát nebo ne… Vrhá to na celý český stolní tenis dost nepěkný stín…“

Mladí stolní tenisté získávají po boku hrajícího trenéra Bohumila Vožického cenné zkušenosti

Přes prosincový neúspěch stále existuje možnost extraligu mužů na výjimku pro profesionální sport v dohledné době restartovat. „Jsem optimista. Věřím, že v lednu už se bude hrát. Sice to bude v uzavřených prostorách s testy, které klubům zaplatí svaz a bez diváků, ale alespoň něco. Případně se nabízí i varianta hrát to v tzv. bublinách, jako tomu bylo například při Lize mistrů v Düsseldorfu. Pro náš HB Ostrov jsou zápasy bez diváků velkým handicapem, protože jsme zvyklí na jejich podporu. Fanoušci s námi jezdí i na venkovní zápasy. Na úvodním utkání v Liberci nás bylo podpořit třicet příznivců, na domácí zápasy přišlo v průměru 300 diváků. Kromě extraligových bojů nás čeká ještě start ve třetím evropském poháru tzv. Europe Trophy. Uvidíme, jak to bude. Musíme věřit, že se ta sezona co nejdříve rozběhne,“ přeje si Miroslav Jinek.

  • Facebook
  • Twitter