Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Vracíme se ke kořenům, aneb Není nad domácí chléb, tvrdí ve Světlé nad Sázavou

/
/
/
1353 Zobrazení



Mateřské centrum Rolnička ve Světlé nad Sázavou uspořádalo kurz pečení chleba z kvasu. Sešla se parta lidí, každý se svým příběhem, svým myšlením, a všechny v tu chvíli spojovala myšlenka naučit se vytvořit „z ničeho“, tj. z vody a mouky, tu boží krásu, chléb.

V pátek 30. prosince večer si společně připravili rozkvas a rozešli se zpět do svých domovů. Následující den si ukázali, jak připravit těsto, jak se s těstem dále pracuje a společně upekli chléb.
Mateřské centrum Rolnička poskytlo pro kurz zázemí, které mohly účastnice naplno využít.

Další kurz pečení chleba proběhne 13. a 14. ledna. Přitom v Rolničce nezapomínají ani na celiaky. Do budoucna chtějí vytvořit kurz i pro ně.

Program všech akcí najdete na facebookové stránce.

A pokud stále váháte, zda si přijít vlastní chléb upéct, třeba vás přesvědčí hodnocení těch, kteří už se doma starají o svůj kvásek a pravidelně pečou.

„Kurz byl fakt úžasný. Jsem ráda, že jsem poznala někoho s podobnými názory na stravu,“ uvedla Romana Hampejsová

„Moc děkuji za pečení. Sešla se dobrá parta lidí a já jsem pozitivně naladěna a už se moc těšíme, až budeme s dcerou péct chleba. Smekám před Vámi. Byla bych moc ráda, kdyby takových lidí, jako jste Vy, bylo víc. Děkuji, že jste měla perfektní nápad učit péct chleba,“ reagovala Anna Kritznerová.

„Chléb z kvasu pro mne byl vždy nemožným vrchol, kterého jsem léta nemohla dosáhnout. Největší zádrhel pro mě byl kvas, který jsem vždy překrmila nebo nedokrmila. Jsem velice ráda, že jsem navštívila kurz pečení chleba s Evou Šotolovou! Kurz byl rozvržen na dva dny, tudíž jsme vše mohli vidět a vyzkoušet si podle reálného času.
Po celou dobu vládla ve vzduchu přátelská a milá atmosféra. Eva Šotolová je úžasný člověk, který to, co dělá, dělá opravdu srdcem. Poskytla nám mnoho rad a doporučení, kterých se máme při tvorbě chleba držet. Díky kurzu jsem upekla doma několik chlebů, které všem chutnaly a cítím se jako pekařka roku. Všem moc doporučuji a těším se na další kurz. Chlebu zdar!,“ uzavřela Michaela Marešová.

„Važte si božího daru, bez něho je zle,…“ Tak pravila Božena Němcová v díle Babička.
Není nad to, když doma zakrojíte do čerstvého, možná ještě trochu teplého chleba, ta vůně, to křupnutí, tomu se zkrátka jen tak něco nevyrovná. Není totiž chleba, jako chleba, ten který si upečeme doma a dáme mu potřebnou lásku a péči, chutná prostě jinak. Pak už jen musíte jít a ukrojit další krajíc a tak znovu a znovu…

  • Facebook
  • Twitter