Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Vírský cepín letos bude, hlásí pořadatelé

/
/
/
251 Zobrazení



Vírský cepín je závod v ledovém lezení na rychlost, který se koná ve středu 31. ledna na Ledové stěně Vír na Žďársku. Tradici klání na vírské ledové stěně datované od roku 2009 přerušily sezóny covidových restrikcí v kombinaci s teplými zimami.

Ani letos nebyla cesta k úspěšnému uspořádání snadná. I přes nelehké podmínky pořadatelé doufají, že podoba akce zůstane stejná, jak si ji pamatují účastníci z posledního ročníku 2019 a pobaví diváky i závodníky. Po závodě nebude chybět afterparty na chatě Krabička.
Úkolem soutěžících je překonat stanovenou cestu v co nejkratším čase. Lezec je jištěn lanem vedeným přes horní vratný bod (top rope), jistící lano je v průběhu výstupu bezpečně dobíráno, je však zakázána jakákoli pomoc ze strany jističů dobíráním natvrdo. Po pádu do lana a jeho zachycení jističem může závodník pokračovat ve výstupu, neboť se předpokládá, že pád do lana je fatální chybou, která způsobí znatelnou časovou ztrátu oproti nechybujícím lezcům, a není tedy důvodem k diskvalifikaci.
Soutěžní pokus je omezen časovým limitem 60 sekund na výstup.
Kategorie soutěžících: muži, ženy, junioři
Startovné: 200 Kč

Harmonogram závodu
16.00–17.00 prezence závodníků
17.00 shromáždění v prostoru startu, porada
17.00–21.00 průběh závodu
21.10 vyhlášení výsledků Vírský cepín 2024
21:30 oslava vítězů v Krabičce

  • Facebook
  • Twitter