Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Vietnamci pomáhají lidem také v Třebíči

/
/
/
1747 Zobrazení



V minulém týdnu pomohli vietnamské komunity z Třebíče, když její zástupci přinesli na radnici tři stovky roušek, aby je město rozdalo občanům. V tomto týdnu přinesli třebíčští Vietnamci další dary.

Vietnamská komunita z Třebíče přinesla dalších 600 roušek pro Třebíčany. Celkem nám tedy darovali 900 látkových roušek a navíc mezi sebou vybrali téměř 45 tisíc korun, které darovali Nemocnici Třebíč.

„Rád bych tímto celé vietnamské komunitě v Třebíči jménem města ze srdce poděkoval. Jejich přístup k aktuální situaci je inspirující a velmi lidský,“ poděkoval starosta Pavel Pacal a dodal: „Já jsem ohromen tím, jak nyní každý kdo k tomu má dispozice šije, každý, kdo může, daruje látky nebo další galanterii. Do boje s koronavirem se aktuálně zapojuje čím dál více lidí. Osmdesátiletá babička sedne k šicímu stroji, další nám dává pečlivě vypraná a vyžehlená prostěradla na vyrobení roušek, SPŠT tiskne na 3D tiskárně ochranné štíty pro nemocnici, dobrovolníci nakupují a přináší nákupy seniorům, provozovatelé občerstvení je poskytují záchranným složkám zdarma, a další a další příklady. Kolem sebe vidíme, jak moc potřebujeme jeden druhého. Jak si to aktuálně uvědomujeme, jak nejsme lhostejní.“

Roušky dává radnice domovům pro seniory, osamoceným seniorům, lidem, kteří roušku nemají, nebo ji nemohou sehnat, provozovnám, prodavačkám, nemocnici a dalším. Roušky šijí třebíčské firmy i dobrovolníci. Město v této činnosti hodlá dále pokračovat.

  • Facebook
  • Twitter