Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Víc veteránů by se do Bystřice už zkrátka nevešlo

/
/
/
556 Zobrazení



Tradiční Memoriál Františka Proseckého seniora, který se letos konal v Bystřici nad Pernštejnem už po sedmnácté, se opět vydařil. Již od rána se začalo Masarykovo náměstí plnit nejrůznějšími veterány. Od malých motorek, přes osobní auta a traktory až k velkým nákladním vozům a dokonce se tu objevilo i jedno BVP (bojové vozidlo pěchoty), které dojelo po vlastní ose až z Brna.

Fanoušky historických vozidel neodradila ani drobná dešťová přeháňka a tak se nakonec v Bystřici sešlo více jak 400 veteránů. Z toho bylo přes 40 předválečných aut a zhruba 150 motorek. Náměstí tak bylo zaplněné ze všech stran a zkrátka víc veteránů už nebylo kam zaparkovat. Oproti minulým ročníkům stoupá počet těch, kteří přijedou ve starších autech a klesá naopak počet takzvaných youngtimeru. Prohlídku lidem zpestřila svým vystoupením skupina Kroky. Poprvé se také podařilo postavit vedle sebe jedenáct dvouválcových Tatrovek typu 11, 12 a 13, což se nikde jen tak nevidí. Po obědě následoval komentovaný start všech vozidel, kdy František Prosecký představil všechny účastníky a hlavně jejich vozidla. Poté všichni pokračovali na Retro den do Svratky.

  • Facebook
  • Twitter