Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

O ruské agresi na Ukrajině

/
/
/
807 Zobrazení



Ve čtvrtek 18. srpna hostí od 19.00 klub Oko v Havlíčkově Brodě další debatu v rámci Večera se zpravodajským portálem Aktuálně.cz, jejím tématem bude ruská agrese proti Ukrajině, diskutující si mimo jiné položí otázku, jak zastavit Putina. Odpoledne se od 15.30 představí absolventi letní školy z minulých let.

Letní žurnalistická škola – brána do světa médií III. je třetím pokračování diskuse s absolventy letní školy, kteří budou hovořit jene o svých zkušenostech, které získali během pobytů v Havlíčkově Brodě, ale také v médiích. Moderátorka a členka pořadatelského týmu Eva Fruhwirtová si tentokrát pozvala Terezu Brhelovou (DVTV), Janu Kodysovou (Deník), Vláďu Zikmunda (McCann Prague). Debatu mohou zájemci sledovat také v přímý přenosu.


Redaktor Aktuálně.cz Martin Novák bude večer od 19.00 debatovat uprchlicí z Ukrajiny Anastasjou Artemjak (úvodní foto) a diplomatem Davidem Stulíkem.
Ukrajinka Anastasja Artemjak pracovala do vypuknutí války v Českém centru v Kyjevě, 24. února utekla se dvěma dětmi z Kyjeva do Prahy. Její život je vůbec zajímavý a jak sama říká, evakuace jsou jejím osudem: její děda uprchl za druhé světové války do Murmansku, ona vyrůstala v Pripjati u Černobylu a jako malá zažila evakuaci po výbuchu v roce 1986.
David Stulík byl sedm let diplomatem Evropské unie v Kyjevě. Znalec Ukrajiny zná ze svého diplomatického pobytu i ledacos zákulisního.
Martin Novák je redaktorem zahraniční rubriky, reportér. Autor knih Džihád proti Kremlu: Sovětská válka v Afghánistánu a zrod Al-Káidy a Ropa a krev: Americko-írácké války, Kati Pražského jara: Brežněv a jeho éra v Kremlu.
Je držitelem Ceny Miroslava Ivanova za nejlepší knihu literatury faktu pro rok 2008 a čestného uznání poroty udělující Cenu Egona Ervína Kische za rok 2010.
Pracoval jako redaktor v Lidových novinách, České televizi a Hospodářských novinách.
Jako reportér pracoval například v Iráku, Afghánistánu, Íránu, Saúdské Arábii, Libyi, Rusku, na Ukrajině, v Číně a dalších zemích.
Debata začíná v 19.00 a zájemci mohou sledovat také v přímém přenosu.

  • Facebook
  • Twitter