Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Veřejné projednání rozvoje Jihlavy i jih bude online

/
/
/
1284 Zobrazení



Jihlava připravuje ideovou studii tzv. masterplan Jihlava – jih, který navrhne koncepci zástavby, dopravy a přírodních prostranství v rozvojové lokalitě jižně od centra města.

Masterplan řeší území přibližně vymezené Koželužským potokem, ulicí Znojemská, silnicí I/38 (obchvat) a ulicí Telečská, rozloha území je zhruba 2 km². Pro zajištění vazeb na okolí je součástí studie také zájmové území (severozápadně od Telečské až k Žižkově ulici), ve kterém je řešeno dopravní napojení na ulice Seifertova, U Cvičiště a Žižkova a druhá etapa výstavby.

Zpracovatelem masterplanu je architektonická kancelář Pavel Hnilička Architekti, která v loňském roce zpracovala koncept, na který masterplan navazuje. Architekti navrhují způsob zástavby pozemků, které jsou už dnes zastavitelné a zároveň prověřují, zda se má zastavitelné území v budoucnu rozšiřovat. Souběžně s masterplanem zpracovávají architekti také Územní studii ÚS30 Jihlava – Znojemská – jih I, která podrobněji určí podobu zástavby 18 hektarů v okolí jižní části Znojemské ulice.

Rozpracovaný návrh masterplanu i územní studie naleznete na webu https://jihlava.cz/studie-jihlava/d-542174/p1=143113, architekti je představí 23. listopadu od 17.00 na youtube kanálu Město Jihlava.
Podněty k návrhům mohouo zájemci zasílat do 30. listopadu 2020 na e-mail: tereza.kafkova@jihlava-city.cz.
Na základě podnětů veřejnosti a orgánů města a státní správy architekti návrh dopracují, předpokládaný termín dokončení masterplanu a územní studie je v březnu 2021.

  • Facebook
  • Twitter