Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Ve Žďáře nad Sázavou zahájili letní šachovou sezonu turnajem Open Vysočina 2019

/
/
/
1055 Zobrazení



Od 4. do 7. července proběhl ve Žďáře nad Sázavou šachový turnaj Open Vysočina 2019. Uspořádal ho místní šachový oddíl TJ Žďár nad Sázavou.

„Turnaj byl zároveň otevřeným přeborem Kraje Vysočina. O postup na Mistrovství ČR ve svých kategoriích v Kongresovém centru hotelu Jehla od 4. do 7. 7. sváděli boje muži, ženy, dorostenky, juniorky, dorostenci, junioři a senioři,“ dodává ředitel turnaje a předseda pořádajícího oddílu Vladislav Obůrka.
Ten také turnaj slavnostně zahájil. Na dodržování pravidel dohlížel hlavní rozhodčí Jiří Siebenbürger. Celkem se zúčastnilo 45 hráčů z celé republiky. Nejmladšímu účastníku bylo osm let, nejstaršímu 79. Hrálo se švýcarským systémem na sedm kol. Denně se hrála dvě kola, a tak byl turnaj náročný i na fyzickou kondici.
Nejlépe si s nástrahami na šachovnici poradil celkový vítěz open turnaje Petr Walek z ŠK Caissa Třebíč, který vedl doslova systémem start – cíl a povolil svým soupeřům pouze dvě remízy. Pozici nejlepšího hráče pořádajícího oddílu TJ Žďár nad Sázavou potvrdil Pavel Večeřa, který se ziskem 5,5 bodu skončil na druhém místě. Stejně bodů, ale horší pomocné hodnocení měl třetí Jan Tesař z ŠK Caissa Třebíč a čtvrtý Filip Malý z Klubu šachistů Říčany 1925. Na pátém místě skončil největší skokan a překvapení turnaje, dvanáctiletý Šimon Lang z Šachového klubu Světlá nad Sázavou (získal 5 bodů). Ten byl zároveň vyhlášen nejlepším juniorem turnaje. Nejlepším seniorem a ženou byli opět domácí hráči – Vladislav Obůrka a Eva Kořínková. V kategorii juniorek se jako první umístila Julie Richterová z TJ Náměšť nad Oslavou.
Přeborníkem Kraje Vysočina pro rok 2019 se tak stal v kategorii mužů Petr Walek (TJ Náměšť nad Oslavou), žen Eva Kořínková (TJ Žďár nad Sázavou), seniorů Vladislav Obůrka (TJ Žďár nad Sázavou), dorostenek a juniorek: Julie Richterová (TJ Náměšť nad Oslavou) a dorostenců a juniorů Šimon Lang (Šachový klub Světlá nad Sázavou).
V průběhu turnaje probíhala tipovací soutěž O tipovacího krále turnaje Open Vysočina 2019, jejímž vítězem se stal Jan Páček z TJ Jiskra Humpolec, který správně odhadl 29 výsledků.
Ředitel turnaje Vladislav Obůrka turnaj hodnotil: „Turnaj se odehrál v přátelské atmosféře, organizačně byl zvládnut na výbornou. Díky podpoře města Žďár nad Sázavou, akciové společnosti Žďas, Krajského šachového svazu Vysočina a dalších sponzorů nebyly uděleny pouze finanční odměny dle propozic, ale i poháry a řada věcných cen a upomínkových předmětů.“
Volných chvil účastníkům mnoho nezbývalo, ale mezi partiemi trávili čas poznáváním města a okolí, relaxací v přilehlém okolí hracího sálu hotelu Jehla nebo v areálu u Pilské nádrže.


Celkové výsledky.

  • Facebook
  • Twitter