Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Vánoční výstava betlémů v Třebíči

/
/
/
2336 Zobrazení



Ve čtvrtek 29. listopadu proběhne v Třebíči slavnostní otevření tradiční Vánoční výstavy betlémů v Muzeu Vysočiny Třebíč. Vernisáž proběhne od 17.00 v prostorách konírny třebíčského zámku. 
Tradiční vánoční výstava betlémů v konírně třebíčského zámku nabídne návštěvníkům v termínu od 30. listopadu  do 6. ledna 2019 pohled na betlémy z nepapírových materiálů. K vidění bude více než sto betlémů z různého materiálu – betlémy ze dřeva, slámy, cínu, skla, terakoty, vosku, moduritu, keramiky, kamene, kukuřičného šustí a mnoha dalších materiálů. Pro třebíčskou betlemářskou oblast jsou typické figurky malované na papíře či kartonu. Výjimka potvrzuje pravidlo, a tak na výstavě nebude chybět ani klasický stavěcí třebíčský betlém (s figurkami malovanými na kartonu). Tentokrát to bude betlém, který naše muzeum ještě nikdy nevystavovalo.

Předměty na výstavu zapůjčili Muzeum v Bruntále, Valašské muzeum v přírodě v Rožnově pod Radhoštěm, Muzeum Velké Meziříčí, Jarmila Svobodová a Pavel Štrobl.

Pro dětské návštěvníky je připravena vánoční cesta po výstavě i edukativní program pro školy na téma Vánoce letí světem.

Tradiční Vánoční výstava betlémů je jedna ze čtyř výstav, na které se Muzeum Vysočiny Třebíč podílí. Od 8. do 16. prosince 2018 budou k vidění betlémy ze sbírek Muzea Vysočiny Třebíč na OÚ Předklášteří, dále v Městském muzeu ve Velké Bíteši ( 5.-30. prosince) či v budově Krajského úřadu Kraje Vysočina (od 5. prosince). Od 7. prosince do 13. ledna 2019 se koná 43. ročník mezinárodní výstavy 100 Presepi in Vaticano, kde se třebíčské muzeum prezentuje už pošestnácté.

  • Facebook
  • Twitter