Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Vánoční procházku parkem ve Světlé nad Sázavou navštěvují stovky lidí denně

/
/
/
4047 Zobrazení



Vánoční výzdoba zámeckého parku ve Světlé nad Sázavou se rozsvítila první adventní neděli a od té doby se každý den vydává několik stovek lidí tuto trasu projít. Vše se rozsvěcí každý den po setmění, společně s veřejným osvětlením a vše bude svítit až do konce ledna.

Návštěvníci se mohou vydat od kašny před městským úřadem, kolem vánočního stromu s betlémem a přes osvícený most Wolkerovou ulicí rovnou do zámeckého parku. U prvního rybníku je přivítá zpívající ostrov, který každých patnáct minut bude hrát vánoční písně. Nechybí ani Andělská pošta na břehu rybníka. Na děti tam čeká truhlice, do které mohou vhodit svá přání Ježíškovi. Poté musí zazvonit na Zvoničku pro jejich potvrzení.
Letos jsou v zámeckém parku osvětlené i cesty pro lepší dostupnost. U potoka si mohou děti prohlédnout bludičky a hned za ním na ně čeká medvědice s mládětem. Pozor ať nešlápnete na ježka, nevystrašíte páva a pokud budete mít čas, nechce se povozit od koňského spřežení. Na cestu domů vám pak mohou zahrát andělé u zámku a vyjít z parku se dá osvětlenou bránou u pekáren. Instalaci osvětlení zajišťovali i v letošním roce zaměstnanci TBS Světlá nad Sázavou a příprava trvala více než měsíc a přes park bylo nutné natáhnout skoro kilometr elektrického vedení.

  • Facebook
  • Twitter