Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Vánoce strávil za mřížemi

/
/
/
519 Zobrazení



Pětatřicetiletý muž z Jihlavska se společně s čtyřiadvacetiletou ženou z Táborska vloupal ve druhé polovině prosince do rodinného domu na Telčsku, připravili si k odcizení věci v hodnotě přes čtyřicet tisíc korun, dvojici ale dopadli policisté a krádež jim překazili. Policejní komisař zahájil jejich trestní stíhání a na muže podal návrh na vzetí do vazby.

„Na začátku týdne přijali policisté po druhé hodině v noci na tísňové lince oznámení od obyvatelky obce, která si všimla u jiného domu podezřelého pohybu, zaznamenala podezřelé zvuky a světla. Žena pojala podezření, že by se mohlo jednat o vloupání do domu. Na místo vyjeli ihned policisté obvodního oddělení a přivolán byl také policejní psovod.
Jako první policisté dopadli a zadrželi podezřelou ženu, která z domu vyšla.
Dále provedli propátrání okolí a objektu. V půdních prostorech domu nalezli ukrytého muže. Podezřelou dvojici policisté odvezli na oddělení policie a oba zadržení byli umístěni do policejních cel,“ popsala událost policejní mluvčí Jana Kroutilová.

Oba pachatelé způsobili na objektu škodu přibližně za patnáct tisíc korun. Kriminalisté nedaleko domu zadrželi zaparkovaný vůz, kterým muž se ženou do obce přijeli. „Auto podezřelý muž řídil, i když má soudem uložený zákaz činnosti spočívající v zákazu řízení všech motorových vozidel na dobu devíti let. rodinného domu, jehož obyvatelé byli na delší dobu vzdáleni.
Dvojice si připravovala k odcizení různé věci, krádež se jim ale díky zákroku přivolaných policistů nepodařilo dokončit. Majitelé tak o své věci nepřišli ani při své nepřítomnosti. Odcizené věci chtěli přitom pachatelé po krádeži zpeněžit a peníze použít pro vlastní potřebu,“ dodala Jana Kroutilová.

„Muž i žena byli obviněni z přečinů krádeže, porušování domovní svobody a poškození cizí věci spáchaných ve spolupachatelství,“ doplnil Jakub Pivoňka, vedoucí oddělení obecné kriminality s tím, že obviněný muž je navíc stíhán ještě v souvislosti se spácháním přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí.
Obviněný muž byl podle informací policistů v minulosti už více než desetkrát soudně trestán, převážně za majetkovou trestnou činnost. Odpykal si i nepodmíněný trest odnětí svobody a brány věznice opustil letos na konci jara. Do současné doby už stihl být odsouzen k podmíněnému trestu odnětí svobody.
Obviněná žena byla v minulosti potrestána za trestnou činnost spáchanou v souvislosti s řízením vozidla pod vlivem drog.

Policejní komisař podal státnímu zástupci podnět k podání návrhu na vzetí obviněného pětatřicetiletého muže do vazby. Na základě rozhodnutí soudu byl muž vzat do vazby a policisté ho eskortovali do věznice. Obviněná žena byla po provedení nezbytných úkonů ze zadržení propuštěna a je stíhána na svobodě. Případ kriminalisté dále vyšetřují. Za trestnou činnost lze podle kriminalistů uložit trest odnětí svobody až na dobu tří let.

  • Facebook
  • Twitter