Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Dva nové vozy pro zdravotníky na Havlíčkobrodsku a Pelhřimovsku

/
/
/
583 Zobrazení



Dva nové vozy pro lékařskou přednemocniční neodkladnou péči získala v závěru roku Zdravotnická záchranná služba Kraje Vysočina, zdravnitníci je využijí v setkávacím systému, tzv. Rendez-Vous při výjezech na Havlíčkobrodsku a Pelhřimovsku.

„Nové vozy značky KIA Sorento jsou vybaveny naftovými motory o výkonu 148 kW, mají pohon 4×4 a v případě potřeby mohou dosáhnout rychlosti až 202 km/hod. Dnes už standardem je automatická převodovka, která zvyšuje bezpečnost řízení při vyšších rychlostech a kritických situacích, protože má řidič po celou dobu jízdy obě ruce na volantu. Vozidla jsou osazena světelným a zvukovým výstražným zařízením a jejich barva a reflexní polepy odpovídají Vyhl. 296/2012 Sb.
Vůz s volacím znakem ZVY 286 poputuje na výjezdovou základnu do Havlíčkova Brodu a vůz ZVY 287 bude sloužit v Pelhřimově,“ popsala Petra Janáček, tiskový mluvčí Zdravotnické záchranné služby Kraje Vysočina.

Dodavatelem a současně výrobcem zdravotnické zástavby je firma Fosan, s. r. o., Ivančice. Pořizovací cena činí celkem 3 146 000 Kč a uhrazena bude z velké části z Fondu zábrany škod České kanceláře pojistitelů.

  • Facebook
  • Twitter