Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

V Třešti připomenou výročí slavného ekonoma

/
/
/
616 Zobrazení



Přednáška Petra Jiříčka nazvaná Josef Alois Schumpeter – světově uznávaný ekonom se uskuteční ve čtvrtek 13. února od 17.00 třešťském muzeu, připomene sedmdesát let od úmrtí známého ekonoma, které připadá na letošní rok.

Letos si připomínáme 70. výročí náhlého úmrtí jednoho z nejvýznamnějších třešťských rodáků, ekonoma světového významu Josefa Aloise Schumpetera. Jeho jméno je pro studenty ekonomie možná jenom jedním z mnoha v řadě, v našich končinách není Schumpeter zdaleka tak uznávaný jako v cizině, kde bývá často citován. Současní odborníci jsou prý ale zajedno v tom, že pokud by se v jeho době udělovala Nobelova cena za ekonomii, stal by se jistě jejím nositelem. Tři jeho žáci tuto cenu skutečně obdrželi.

Přednáška Petra Jiříčka z katedry ekonomických studií na Vysoké škole polytechnické v Jihlavě začíná v 17.00 a její součástí bude projekce fotografií z cesty Přemysla Fučíka po Spojených státech amerických, kde navštívil místa spojená s působením Schumpetera.

  • Facebook
  • Twitter