Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Mohamed Tijani odchází z FC Vysočina do pražské Slavie

/
/
/
636 Zobrazení



Urostlý stoper Mohamed Tijani nakonec přeci jen míří do slavného pražského S. Dvaadvacetiletý obránce z Pobřeží Slonoviny však neoblékne sparťanský dres, neboť odchází na hostování s přestupovou opcí do kádru úřadujícího českého mistra – Slavie Praha. Jeho roční působení v FC Vysočina je tak prozatím u konce.

„Momo za uplynulý rok prokázal velký sportovní progres a potvrdil potenciál, který jsme v něm už během jeho působení ve Vyškově viděli. Svými výkony v našem dresu zaujal celou řadu předních českých klubů a těší nás, že zájem o něj pokračoval i po nedávném nezdařeném přestupu na Letnou. Nabídky na hráče jsme řešili už v létě, domluvili jsme se však s hráčem i jeho manažerem, že ideální bude, aby podzim hrál u nás a další krok ve své kariéře učinil v zimě. V tomto směru chceme také poděkovat za spolupráci Danielu Chrysostomovi, agentovi hráče, že v tomto projektu spolupracoval s klubem a věřil společně stanovené cestě. Momovi přejeme, aby ve svém fotbalovém růstu pokračoval i v Edenu. Na Vysočině za krátkou dobu zanechal hlubokou stopu, a to jak v klubu, tak i u našich fanoušků,“ okomentoval Tijaniho přestup ředitel klubu Jan Staněk.

Mohamed Tijani (nar. 10. 7. 1997) hrál až do sedmnácti let fotbal v rodné vesnici v Pobřeží slonoviny. Z toho do šestnácti let bosky. V sedmnácti letech dostal šanci zamířit do akademie španělského klubu Rayo Vallecano. V lednu 2018 odešel do Česka, kde začal oblékat dres Vyškova v MSFL. Nastoupil zde do 32 třetiligových či pohárových duelů, v nichž zaujal scouty FC Vysočina. Jeho přestup do Jihlavy byl administrativně dotažen až v závěru ledna letošního roku. V dresu FC Vysočina Jihlava nastoupil do 29 ligových utkání, v nichž zaznamenal jednu branku.

  • Facebook
  • Twitter