Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

V Košeticích se do mateřské školy vejde díky přístavbě o 24 dětí více

/
/
/
815 Zobrazení



V Košeticích na Pelhřimovsku udělali se začátkem školního roku radost místním rodičům. Mateřská škola zde totiž otevřela novou třídu a mohla tak přijmout o dvacet čtyři dětí více. Obec letos za devatenáct milionů zrealizovala přístavbu a nástavbu mateřské školy.

Každý rok se hlásilo více dětí, než mohla školka kapacitně pojmout. Situace už byla tak neúnosná, že obec musela zřídit provizorně dětský útulek. „Na ten se nevztahují tak přísné normy jako na zařízení předškolního vzdělávání. Dětem, které se nevešly do školky, jsme zkrátka vyhradili jednu třídu školní družiny na základní škole. Do budovy mateřské školy pak děti docházely na jídlo nebo na různé akce jako divadelní představení. Nebylo to ideální, ale jediné možné řešení, abychom rodičům nějak pomohli,“ uvedl ředitel Jaroslav Skolek, ředitel ZŠ a MŠ Košetice.

Stavební práce probíhaly od loňského října do nynějška. „Nebylo to samozřejmě lehké, museli jsme děti během stavby dočasně přesunout do budovy školy, aby je neobtěžoval hluk ze stavebních prací,“ dodal ředitel.

Díky přístavbě a nástavbě mateřské školy jsou nyní všechny děti v jedné budově. Ze šedesáti dětí se tak zvýšila kapacita školky na osmdesát čtyři. „Aktuálně je k nám od září přihlášeno 72 dětí,“ doplnil ředitel. V budově byla vybudována jedna nová denní místnost, dvě šatna, dvě ložnice, sociální zázemí, jídelna a kancelář pro učitelky.

Stavební úpravy mateřské školy i vybavení do nové třídy stálo obec devatenáct milionů korun. „Obci s investicí pomohla evropská dotace ve výši devadesáti procent výdajů,“ doplnil Otto Martínek ze společnosti G-PROJECT, která pro obec dotaci sehnala.

  • Facebook
  • Twitter