Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

V jihlavské nemocnici se stěhovala další oddělení

/
/
/
836 Zobrazení



V rámci oprav interního pavilonu se v těchto dnech přemístila další oddělení. Poslední stěhování čekalo pacienty ORL a také části ortopedicko-traumatologického oddělení.

V následujících dnech čeká přesun ještě plicní oddělení. Interní pavilon je sice několik týdnů opraven, ale za chodu probíhají ještě poslední přesuny.

Celkové opravy interního pavilonu skončily na konci února, kdy byla budova slavnostně otevřena. Jednalo se o nejnáročnější opravy v historii nemocnice. Už tehdy byly hotové opravy jak všech lůžkových pater, tak suterénu. Přesuny ale probíhaly ještě v minulých dnech: „Opravy interního pavilonu ovlivnily po tři roky chod celé nemocnice. Jednotlivá oddělení a ambulance byly rozmístěny po několika budovách. Teď se vrací všichni na svá místa, konkrétně mezi posledními bylo ORL oddělení a také rehabilitační část ortopedicko-traumatologického oddělení. Ty už jsou zpět,“ vysvětluje provozně technický náměstek jihlavské nemocnice Alexander Filip.
Jako poslední čeká v následujících dnech na přesun plicní oddělení. Interní pavilon pochází z přelomu 70. -80. let 20. století a od doby svého vzniku neprošel zásadnější rekonstrukcí. Opravy stály 372 271 571 Kč včetně DPH a placeny byly z rozpočtu Kraje Vysočina.
Ani po tak náročné několikaleté rekonstrukci nekončí v jihlavské nemocnici opravy. Jako další je na řadě stravovací provoz, kde by měly právě začít ještě v tomto roce.

  • Facebook
  • Twitter