Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

V Jihlavě vznikla adaptační třída pro děti z Ukrajiny

/
/
/
751 Zobrazení



Třída na Základní škole E. Rošického v Jihlavě je určena pro žáky od 3. do 7. třídy. Navštěvovat ji budou zhruba dva až tři měsíce a poté by mohli přejít ke svým novým českým spolužákům.

Základní škola E. Rošického zřídila adaptační třídu pro děti z Ukrajiny. Určená je pro žáky 3. až 7. tříd a navštěvovat ji bude moci maximálně 20 dětí. „Předmětem není primárně výuka, ale adaptace do našeho školního prostředí. Doba, po kterou v ní děti budou, odhadujeme asi na dva až tři měsíce. Poté přejdou do klasické třídy,“ uvedl ředitel školy František Svoboda.

Cílem adaptace bude seznámení se se školním prostředím, podmínkami života v České republice, zvyky i praktickým chodem života. Součástí bude rovněž tělesná a výtvarná výchova. Ve třídě budou střídavě působit asistentka, učitelka a školní psycholožka.

Na ostatních základních školách v Jihlavě se děti začleňují do běžných tříd. K 15. březnu už bylo v jedenácti jihlavských základních školách 106 dětí z Ukrajiny. „Základní školy v Jihlavě mohou se stávajícími kapacitami přijmout maximálně 200 dalších dětí, tzn., že jsou už volná místa zaplněna z více než 50%,“ uvedla Hana Ustohalová z odboru školství jihlavského magistrátu. Do mateřských škol v Jihlavě podle jejích slov k 15. březnu nastoupilo 23 dětí ukrajinských uprchlíků.

  • Facebook
  • Twitter