Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

V Jihlavě vyvíjejí online mapa MHD

/
/
/
738 Zobrazení



Vývoj webové aplikace, která zobrazuje aktuální polohy spojů MHD po celé Jihlavě, pokračuje. Nově mohou uživatelé vyhledávat trasu linky nebo aktuální spoje, jejichž poloha se na mapě každých deset sekund automaticky aktualizuje. Aplikaci ale doprovází i kritické zkušenosti, kterým lze lehce předejít. 

„Často narážíme na dotaz, proč to není nativní aplikace, která se instaluje přes Google Play nebo App Store, kterým se na ploše telefonu automaticky vytvoří ikona. Ale i pro tuto webovou aplikaci lze ikonu vytvořit. Stačí napsat do prohlížeče adresu webové aplikace, v pravé horní části zmáčknout na menu prohlížeče a zvolit „Přidat na plochu,“ doplnil Jaroslav Škrobák z odboru informatiky magistrátu města.

Další výhodou oproti nativní aplikaci je v tomto případě také to, že jakékoli vylepšení je automaticky k dispozici po novém spuštění nebo obnovení webového prohlížeče a není třeba instalovat novou verzi, jako je tomu v případě nativních aplikací.

Aplikace dále zobrazuje informace o směru cesty, jejím případném zpoždění a jízdním řádu linky. Webová aplikace je zatím v testovacím provozu a měla by se i nadále zdokonalovat. Webová aplikace s online mapou MHD.

  • Facebook
  • Twitter