Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

V dubnu se otevírá Poradna pro gambling Kraje Vysočina

/
/
/
971 Zobrazení



Přemíra hraní na mobilu, sázení na výsledky sportu, zalíbení v on-line sázkách, hazard či závislost na sociálních sítích: to všechno jsou témata, kterými se Poradna pro gambling Kraje Vysočina zabývá.

Zájemci její služby najdou od dubna ve čtyřech městech: Havlíčkův Brod, Jihlava, Třebíč a Žďár nad Sázavou. Pracovníci poradny se s klienty setkávají jednou týdně a společně pracují na cestě ke spokojenějšímu životu bez závislosti.

„Sázení a hráčství je zákeřné v tom, že neovlivňuje pouze samotného hráče, ale má velký dopad i na jeho rodinu a široké okolí. Zaměření na hru či dluhy vedou k sociální izolaci, strachu, beznaději. Nejčastějšími motivy pro to začít situaci řešit jsou dluhy, problémy v rodině a blízkých vztazích a někdy i zhoršené zdraví,“ uvádí Zdeňka Danhoferová, vedoucí poradny.

Člověk, který chce svoji situaci změnit, se může telefonicky či e-mailem ozvat pracovníkovi poradny a domluvit si termín prvního setkání. Následně se pracovník a klient setkávají nejčastěji jednou týdně na 45 minut. Vše může nyní v období pandemie nemoci Covid-19 probíhat on-line, tedy bez osobního setkání. Je možné využít telefon, Skype, WhatsApp či Messenger. Služby jsou bezplatné a se zárukou diskrétnosti. „Pomocnou ruku podáváme také rodičům dospívajících dětí, které sociální sítě, hraní her či závislost na internetu vytrhla z reálného prostředí,“ dodává Zdeňka Danhoferová a pokračuje: „V takové situaci je ideální kontakt i s rodiči, protože je pak společně větší možnost dětem pomoci. Na poradnu se také mohou obracet blízcí hráčů či jinak závislých osob a je jim také poskytována podpora a pomoc v nelehké situaci.“

Objednat se do Poradny je možné na telefonu 602 288 420, e-mailu poradna@gamblingvysocina.cz , fb: @gamblingvysocina, nebo přes další kontakty na www.gamblingvysocina.cz.

Zařízení je provozováno Kolpingovým dílem České republiky z.s. ve spolupráci s Oblastní charitou Jihlava a Oblastní charitou Třebíč. Projekt je finančně podpořen Úřadem vlády České republiky a je na něj přislíbena také dotace Krajem Vysočina.

  • Facebook
  • Twitter