Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

V Dalečíně o víkendu duněl rock, vrátil se sem Tolenstein fest

/
/
/
443 Zobrazení



Tolenstein fest je rock-metalový gothic festival, který se konal v areálu zříceniny hradu Tolenstein v Dalečíně naq Žďársku. Návštěvníkům se představilo pět kapel nejen Vysočiny.

V roce 2010 proběhl zkušební takzvaný nultý ročník, poté následovaly další oficiální ročníky festivalu, a protože měl Tolenstein fest vždy velmi pozitivní ohlasy od návštěvníků, chtěli by pořadatelé tuto tradici hudebního festivalu nedaleko Bystřice nad Pernštejnem obnovit a po dlouhé odmlce opět pokračovat.

V roce 2023 tedy na pódiu pod zříceninou hradu vystoupila pětice kapel. Je to už třináct let od konání prvního dalečínského festivalu. Kdo jiný by tedy měl být největším lákadlem, než legendární XIII. století v čele s Petrem Štěpánem. Dalším účinkujícím, který se předvedl před fanoušky byla plzeňská symphony metal kapela Interitus, ve složení dvě kytary, basa, bicí, housle, viola a flétny. O zpěv se staral silný ženský vokál doplněný mužským chrapotem. Do třetice se představila kapela Embrace the Darkness, melodic/doom/death metal band čistě v pánském složení z Kuřimi, která si vzala za své „když chceš klávesy, pořiď si housle…“. Nechybělo ani zastoupení ze zahraničí. Mezinárodní uskupení Surma, symphonic/progressive/power metalová kapela založená českou zpěvačkou Viktorií Surmovou a faerským kytaristou a zpěvákem Heri Joensenem. Celý večer uzavřel pražský Rammstein revival v čele s Mírou Imrichem.

  • Facebook
  • Twitter