Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

V Jaroměřicích nad Rokytnou si připomněli 155. výročí narození Otokara Březiny

/
/
/
395 Zobrazení



Společnost Otokara Březiny ve spolupráci s městem Jaroměřice nad Rokytnou uspořádala v sobotu 16. září výroční setkání k 155. výročí narození básníka a učitele Otokara Březiny, jehož život a tvorba je spojená s regionem.

Dopolední program začal pietním aktem u hrobu Otokara Březiny na jaroměřickém hřbitově a promluvou předsedy Společnost Otokara Březiny Petra Kopejsky a místostarostou města Vítězslavem Pléhou. Poté účastníci přešli do prostor Muzea Otokara Březiny a do jeho zahrady, kde čekal zahradník Vladislav Vejtasa a společně zasadili nový strom, katalpu trubačovitou-nana. Následně se uskutečnil v knihovně muzea pořad o Svobodě lidské duše, doprovázený hrou na kytaru a zpěvem Petra Kopejska.

Odpolední pořad byl v malém salónku hotelu Opera a v něm se představil posluchačům brněnský básník Petr Čichoň se svou sbírkou básní, z nichž některé představil zhudebněné a se svými vzpomínkami na básníka Jiřího Kuběnu.

  • Facebook
  • Twitter