Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

V Cityparku v Jihlavě se opět chystají nejsladší oslavy v roce

/
/
/
568 Zobrazení



Že je láska sladká a většinou prochází žaludkem, se můžete v pátek 14. a v sobotu 15. února přesvědčit na vlastní chuťové buňky v Cityparku Jihlava. Už podruhé jsou zde totiž nachystané oslavy svátku všech zamilovaných v podobě Festivalu sladkostí.

„Sladkosti na svátek zamilovaných jsou osvědčená klasika. Rozhodli jsme se proto opět do Jihlavy dovést snad nejsladší akci roku plnou dortíčků, čokolády, šlehačky a bonbonků,“ říká k akci marketingová manažerka Cityparku Jihlava Jana Vránová a s úsměvem přiznává: „Sama jsem na akci ochutnala snad v každém stánku a mým favoritem byl jednoznačně cupcake s krémem s příchutí slaného karamelu.“

I letos se chystá pořádná dávka dobrot
Na akci přijede celkem deset cukrářů, pekařů, zmrzlinářů a dokonce i jeden profi chocolatier. Zastoupeni budou jak místní tvůrci sladkých umělecký dílek, tak i cukráři z jiných částí republiky. Barvy Vysočiny budou hájit třeba cukrářky z přibyslavské cukrárny Fontána, které loni měly vůbec největší úspěch a dobroty zavážely během dne dokonce třikrát. Za Jihlavy pak můžete mlsat u dam z Happy Baking, které mimochodem pekly obří dort v podobě bubnů na autogramiádu skupiny Kabát právě v Cityparku. Další kout Vysočiny pak reprezentuje Datlové potěšení z Třebíče, což je zdravá varianta sladkých dobrot. Kromě nich se představí také zdravé mlasání z Jihlava jede raw.

Kromě místních se ale mohou návštěvníci těšit i na dobroty přespolní až světové. „Ochutnat totiž budou moct pravé francouzské makronky všech chutí a barev. Osvědčeným lákadlem jsou také cupcakes, které loni podobně jako cukrářky z Přibyslavi museli opakovaně zásobovat. Klasikou a pro starší ročníky nostalgickou vzpomínkou bude cukrová vata. Aby se akce nestala čistě doménou dam, přijedou na akci pánové s rolovanou zmrzlinou, která byla loni naprosto nejoblíbenějším počinem. Novinkou pak bude stánek s pravou čokoládou z rukou profi chocolatiera. Ten mimochodem na akci nachystal i obří čokoládové srdce o váze několika kilogramů, které bude vystavené v pasáži už od 8. února.
Další novinkou jsou takzvané cake pops, tedy minidortíčky připomínající kulatá lízátka,“ uzavírá Jana Vránová.
Připravený bude i doprovodný program pro rodiny. Na dolní pasáži totiž vznikne kuchařské studio, kde je po celé dva dny připravený non stop program pro všechny, kteří chtějí okoukat některé triky přímo od profíků. A pozor vyráběné dobroty budou moci zákazníci hned ochutnávat. Děti si pak budou moci tvořit v rámci workshopů.

  • Facebook
  • Twitter