Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

V Bystřici připravují šestý ročník festivalu Start film

/
/
/
1118 Zobrazení



Šestý ročník festivalu Start film se uskuteční od 7. do 13. srpna v Bystřici nad Pernštejnem, i letos se uskuteční v podobném duchu jako ročník předchozí. Festival svým návštěvníkům přinese jak filmové zážitky, tak zážitky hudební.

Stejně jako minulý rok se i letos budou konat projekce filmů nejen na Masarykově náměstí, ale také v Kulturním domě. Diváci tak opět zažijí jedinečnou atmosféru projekcí pod širým nebem v zajištění Kinematografu bratří Čadíků. V případě nepřízně počasí se promítání přesunou do sálu Kulturního domu, jak tomu bylo i v minulých ročnících.
Filmové projekce odstartují v pátek 6. srpna, avšak oficiální zahájení festivalu se uskuteční v sobotu 8. srpna. V amfiteátru na Masarykově náměstí se bude promítat film Cesta domů, který přijede osobně uvést jeho režisér Tomáš Vorel.
V následujících dnech budou filmové projekce v Kulturním domě začínat vždy v 18.00, na Masarykově náměstí budou začínat vždy od 21.30. Z českých titulů se mohou diváci těšit například na komedie Štěstí je krásná věc, Matky, Muž se zaječíma ušima, pohádku Princezna zakletá v čase, drama Krajina ve stínu, životopisný film Havel a hudební dokument Meky, kterému bude předcházet koncert Mira Žbirky.


Zahájení festivalu, archiv města Bystřice nad Pernštejnem

Další promítané tituly naleznou diváci v programu festivalu. Projekce soutěžních studentských filmů se budou letos odehrávat online na facebookové stránce festivalu.
Před každou projekcí zhlédnou diváci zároveň i pozoruhodný krátký studentský snímek, čímž pořadatelé navážou na tradici předešlých ročníků festivalu Start film, v němž měla studentská tvorba vždy své pevné místo.
Ani na šestém ročníku festivalu nesmí chybět zajímaví hosté, s nimiž se diváci setkají na filmových projekcích a s nimiž také budou moci diskutovat. Kromě zmíněného režiséra Tomáše Vorla přijede uznávaný slovenský režisér Martin Šulík a režisér filmu Havel Slávek Horák. O všech potvrzených hostech budou pořadatelé informovat.
Celý festival bude prostoupen koncerty: v neděli 8. srpna vystoupí na Masarykově náměstí Adam Mišík, v úterý 10. srpna skupiny Kalle a Beps´n´Johnies, ve čtvrtek 12. srpna Miro Žbirka.
Šestý ročník festivalu skončí v pátek 13. srpna. Před vyhlášením výsledků soutěže studentských filmů vystoupí kapela Golden Delicious a studenti SŠUM.

Program festivalu Start film

  • Facebook
  • Twitter