Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

V Brodě hráli nejlepší softbalisté světa. S týmem Evropy ale prohráli

/
/
/
741 Zobrazení



Nejlepší softbalisté světa, legendární tanec haka i pět homerunů. To všechno viděli fanoušci v Havlíčkově Brodě, kde své turné po Evropě zakončili softbalisté Nového Zélandu. V brodské Hippos aréně se střetli s výběrem nejlepších hráčů Evropy. V napínavém utkání Novozélanďané prohráli těsně 5:6.

Čtyři stovky diváků v Brodě viděly vyrovnaný a víc než tři hodiny trvající zápas. V roli favorita do utkání vstupovali hráči Nového Zélandu – tým, který v sobotu v Praze dovršil vítězství v Interkontinentálním poháru a který bude za rok obhajovat titul mistrů světa.

Novozélanďané se hned v první směně ujali vedení. Hned vzápětí však celek Evropy skóre srovnal a ve třetím dějství se díky homerunu Dána Daniela Julenona dostal do vedení. A to pak až do konce zápasu neztratil.

Výběr nejsilnějších hráčů Evropy hrál v Havlíčkově Brodě poprvé v historii. Byli v něm také čtyři hráči z České republiky. Byl mezi nimi taky Václav Svoboda, který ve čtvrté směně dlouhým odpalem poslal Evropany do náskoku už 4:2.

Duel se oproti softbalovým zvyklostem hrál na deset směn. Novozélanďané však ve druhé polovině utkání dokázali už jen třikrát snížit na rozdíl jediného bodu. Poslední snížení celku z Oceánie v osmé směně dalekým odpalem zařídil Kallan Compain, který upravil skóre na 5:6.

To už za celek Evropy nadhazoval hráč havlíčkobrodských Hrochů Michal Holobrádek. A počínal si výtečně. Svými nadhozy vyřadil tři pálkaře a výrazně tak pomohl k tomu, že výběr starého kontinentu nakonec těsný náskok udržel a v Havlíčkově Brodě vyhrál těsně 6:5.

Exhibičnímu zápasu předcházel doprovodný program. Kromě tance haka během něj diváci viděli například slavnostní nástup obou týmů nebo vystoupení mažoretek. Utkání bylo součástí propagační série zápasů před světovým šampionátem, který se příští rok v červnu bude konat v Praze a právě v Havlíčkově Brodě.

  • Facebook
  • Twitter