Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

V Bille ve Světlé nakupují zákazníci jedině v rouškách

/
/
/
1741 Zobrazení



Na parkovišti před obchodem stojí pouze 17 aut, lidé, kteří se chystají na nákup nebo se vracejí s plným košíkem, mají roušku nebo jinou ochranu přes ústa. Zdá se, že konečně to všichni chápou a vše začíná alespoň trochu fungovat.

U vchodu zákazníky přivítá informační cedule s pokyny, jak se mají chovat a jak správně nakupovat. Díky tomu se minimalizuje riziko nákazy jak pro zákazníky, tak pro personál v obchodě. „Spolu to zvládneme. Vaše Billa,“ píše se na posledním řádku.
V prodejně to vypadá jako každý jiný běžný den. Nikdo se dnes nepředbíhá, ani nevidíte nikoho s obřím nákupem mouky a těstovin. Zelenina je vzorně doplněná a výběr je opravdu veliký. Všichni zákazníci dodržují pravidlo, že do obchodu pouze s rouškou a někteří mají i rukavice.
„Jsem moc ráda, že už to naši zákazníci berou vážně a že se minimalizoval počet těch, kteří nic přes pusu nenosí,“ chválí všechny vedoucí prodejny paní Dagmar. I ona sama nosí roušku stejně jako ostatní zaměstnanci. „Chtěla bych moc poděkovat také všem, kteří nám roušky ušili, je to od nich moc pěkné gesto,“ dodává. „První várka roušek měla na sobě dětské motivy, to se některým zákazníkům nelíbilo, tak od teď nosíme pouze bílé,“ konstatovala jedna z prodavaček.
Ve světelské Bille vše funguje, jak má a potravin je dostatek. Prodavačky vše doplňují a kompletní vyprodání mouky a těstovin v současné době rozhodně nehrozí. Zvažte tedy vaši cestu na nákup pouze, pokud je to nutné, není důvod dělat velké zásoby. Stejně tak vyrazila nakupovat i paní Helena, která nakupuje pro všechny své starší sousedy, aby mohli zůstat doma. „Dostala jsem několik seznamů a snad na nic nezapomenu, mimořádně jsem sebou vzala i svojí dceru, protože bych to sama nezvládla,“ dodává paní Helena. Velké díky takovým lidem, kteří jsou ochotni pomoci a nevadí jim udělat dobré gesto. „Já jsem se vydal na nákup, protože v novinách psali, že jsou v obchodech prázdné regály. Jak vidím, byla panika zbytečná, jelikož tady mají všeho opravdu dost,“ pochvaluje si zásobený obchod pan Petr ze Světlé.
U pokladny se tvoří jen mírná fronta, ale nic na co nejsou zákazníci zvyklí. „Dnes už je to pohoda oproti sobotě, to měl jeden pán nákup přes devět tisíc a účtenka byla delší, než jsem já,“ vypráví pokladní paní Jana. „Dneska lidi už jen doplňují, co jim chybí, například pečivo, mléko a uzeninu,“ dodává.
„Všem pracovníkům patří velké poděkování, protože oni musí chodit do práce a u pokladny to doslova schytávají v první vlně. Nebýt jich a jejich rychlosti vše doplnit, nevím, co bychom dělali,“ nebojí se slov díků další z nakupujících.

  • Facebook
  • Twitter