Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

V autě muž převážel v Třebíči zhruba sto kilogramů drog a chemických látek

/
/
/
305 Zobrazení



Při kontrole řidiče v Třebíči zjistili policisté, že řídí přes soudem uložený zákaz, navíc převážel v autě kolem sta gramů pervitinu, marihuanu a různé chemické látky. Nalezené drogy policisté zajistili a zahájili trestní stíhání jednapadesátiletého muže, čelí obvinění ze dvou trestných činů a hrozí mu až pětiletý trest.

V druhé polovině minulého týdne zastavili policisté v Třebíči osobní auto Opel, které jelo před polednem po silnici na Karlově náměstí. „Při kontrole zjistili, že řidičem je muž ze Šumperska, který řídit nesmí. Má soudem uložený zákaz řízení všech motorových vozidel až do roku 2026. Dechová zkouška byla u muže negativní. Testu na zjištění ovlivnění návykovou látkou se řidič odmítl podrobit, stejně tak i lékařskému vyšetření. Nejpodstatnější ale bylo, že ve vozidle převážel krystalické látky, travní hmotu a další podezřelé věci,“ uvedla policejní mluvčí Jana Kroutilová.

Drogy zadržené v autě muže ze Šumperska, foto: Policie ČR

Podezřelého muže policisté odvezli na oddělení k provedení dalších nezbytných úkonů. Prověřování závažného případu převzali třebíčští kriminalisté. „Podezřelé látky muž vydal a policisté je zajistili. Jednalo se o množství kolem sto gramů krystalické látky, zřejmě pervitinu. Dále kriminalisté zajistili marihuanu, desítky sáčku tzv. dealeráků a větší množství různých chemických látek,“ dodala Jana Kroutilová.

Policejní komisař zahájil na základě důkazů trestní stíhání muže ze Šumperska. „Jednapadesátiletého muže obvinil ze spáchání přečinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, a dále přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí,“ dodal Milan Špaček, vedoucí oddělení obecné kriminality. Jak dodal, obviněný muž byl v minulosti už mnohokrát odsouzen za různorodou trestnou činnost, včetně drogové. Odpykal si i nepodmíněné tresty odnětí svobody. Muž je sám uživatelem drog.

Po provedení všech nezbytných úkonů byl obviněný muž propuštěn, stíhaný je na svobodě. Případ kriminalisté dále vyšetřují. Za trestnou činnost lze uložit trest odnětí svobody až na pět let.

  • Facebook
  • Twitter