Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

PBS Group obsadila vedoucí pozice v dceřiné společnosti ve Velké Bíteši

/
/
/
365 Zobrazení



Česká strojírenská společnost PBS Group obsadila dvě významné vedoucí pozice ve výrobě své dceřiné společnosti PBS Velká Bíteš. Na pozici ředitele Divize přesného lití nastoupil Karel Dobrovolný. Výrobním ředitelem Divize letecké techniky se stal Oldřich Kučera.

Společnost tak úspěšné obsazuje dvě klíčové pozice v souladu s naplňováním jejího letošního závazku znásobit produkci a posílit pozici na trhu, zejména v segmentu leteckých pohonných jednotek.

Karel Dobrovolný přichází na pozici ředitele Divize přesného lití PBS Velká Bíteš ze společnosti Brembo Czech – brzdové systémy, kde působil jako technologický manažer. Zkušenosti má také z více než dvacetiletého působení v několika dalších mezinárodních společnostech, například ve skupině Bekaert, konkrétně v závodech Zwevegem (Belgie), Bohumín a Hlohovec. Pracoval rovněž pro společnosti ŽDB, a. s. nebo Viadrus. V těchto firmách působil na významných technických či provozních pozicích. Karel Dobrovolný vystudoval Vysokou školu Báňskou – Technickou Univerzitu Ostrava, Fakultu metalurgie a materiálového inženýrství a v PBS Velká Bíteš bude odpovědný za komplexní řízení a rozvoj divize přesného lití s více než stovkou zaměstnanců.

Karel Dobrovolný

Oldřich Kučera nastupuje do PBS Velká Bíteš – dceřiné společnosti PBS Group – po téměř dvacetileté zkušenosti z vedoucích pozic, které zastával v provozu společnosti Cooper-Standard Automotive Česká republika. Zde postupně pracoval jako Launch Project Engineer, Senior Product Engineer a Product Leader. Devět let působil také na vedoucí pozici Manažer výroby. V PBS Velká Bíteš bude zastávat pozici Ředitele výroby Divize letecké techniky, obchodně i provozně klíčové divize celé společnosti. Jeho úkolem bude především zvyšování efektivity výroby, její kvality a propustnosti. Odpovědnost bude mít za více než 200 zaměstnanců napříč výrobou, montáží, plánováním, procesním inženýringem nebo kooperací.

Oldřich Kučera

PBS Group je celosvětově uznávanou strojírenskou značkou s více než dvousetletou historií. Společnost se specializuje na výzkum, vývoj a výrobu turbínových motorů, pomocných energetických jednotek a klimatizačních systémů určených pro bezpilotní letecké prostředky, střední vrtulníky a letouny. PBS Group rovněž vyvíjí a vyrábí kryogenní zařízení pro největší světové výrobce systémů pro zkapalňování plynu. Slévárna PBS Group je jedním z předních dodavatelů odlitků ze superslitin na bází niklu a kobaltu v Evropě. Skupina dodává své produkty do více než 40 zemí světa a zaměstnává přibližně 800 zaměstnanců.

  • Facebook
  • Twitter