Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Už máte na stole Mikešův kalendář 2020 z Havlíčkova Brodu?

/
/
/
1488 Zobrazení



Potřetí máte jedinečnou šanci mít doma kalendář z havlíčkobrodského kočičího útulku Mikeš. Nezadržitelně se blíží Vánoce a tím pádem i konec roku, proto je právě ideální doba na pořízení takového dárku.

Kalendář stojí 160 Kč, ale příspěvek není nijak omezený, takže si cenu kalendáře může každý klidně zdvojnásobit. Doma mu pak bude dělat potěšení stolní ukázka těch nejkrásnější kočičích obyvatel útulku.
Kalendář je možné objednávat na adrese: jakesova.lucie@seznam.cz. Po domluvě je možnost osobního odběru ve studiu Rewell Havlíčkův Brod, v útulku nebo zaslání poštou. Možné je také osobní předání v Praze. Celý výtěžek je určen pro útulek Mikeš HB.

Kalendářem i kočičím útulkem provedla čtenáře Vysočina-news.cz Lucie Košmiderová.

Jak a kdy vznikl nápad vytvořit kalendář?
Zhruba před čtyřmi lety, kdy jsem se začala aktivně zapojovat jako dobrovolník v útulku, jsem hodně přemýšlela,jak co nejvíce propagovat činnost útulku a zároveň vydělat peníze, bez kterých to nejde. Mám kamarádku, která fotí a zároveň miluje zvířata, takže po pár sklenkách vína byl plán jasný – moje zapálení a její schopnosti se musely využít.

Jak dlouho se na takovém kalendáři pracuje a co to vše obnáší?
Nezdá se to, ale pár měsíců ano. Materiálu na focení máme víc než dost. Fotí se průběžně celý rok. Pak je spíše problém vybrat těch několik nejhezčích. Letos poprvé jsou všechny fotky moje, ale jsem amatér každým coulem. Nejtěžší bývá sehnat dostatek financí, naštěstí útulek má už nějaké jméno a výsledky. Je fakt, že největší podíl sponzorů tvoří moji kamarádi a známí a jejich štědrosti a podpory si nesmírně vážím a tímto s pokorou děkuji. Zhruba měsíc pracuje na úpravě grafik, dobrovolně a zadarmo a za to mu také moc děkuji.

Komu vlastně výtěžek pomáhá?
To je na tom to nejlepší – tím, že se daří zajistit tisk plně sponzorsky, jde výtěžek celý na péči o naše kočičky.

Jak funguje v současné době útulek?
Je stále bohužel více příjmů než adopcí. Neodjíždí nám tolik svěřenců, kolik bychom si přáli. Máme za ty roky už celkem stabilní fanouškovskou základnu a ta nás úžasně podporuje. Fungujeme stále pouze jako dobrovolníci a to je velmi náročné, skloubit naší běžnou roli zaměstnance, také tu rodinou a ještě útulek. Je to vyčerpávající a té radosti je bohužel méně než starostí, ale pořád v péči o potřebná zvířata vidíme smysl. Ale samozřejmě v dnešní době zajistit ruce,které se fyzicky postarají a peníze na běžný provoz je místy nadlidský úkol, přesto doufáme,že bude lépe.

Je možné přispět nebo pomoci i jinak?
Ano, jsme vděční za jakoukoliv pomoc. Pro finanční pomoc je zřízen transparentní účet, na který máme schválenou veřejnou sbírku. 2300735542/2010. Vděční jsme také za tu materiální, ať je to krmivo, stelivo nebo úklidové prostředky. Zajišťujeme také krmení pro venkovní plaché kočky na krmných místech, takže se dá říci, že v podstatě nikdy není všeho dostatek. A pak samozřejmě ta pomoc lidská, ochota pomáhat, pravidelně docházet do útulku a věnovat našim svěřencům svůj čas a energii. A co je nejdůležitější – prosíme, kastrujte a pomozte nám eliminovat počty bezprizorních kočiček.

Více informací na: www.mikeshb.cz.

  • Facebook
  • Twitter