Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Moderní háčkování ve světelské Rolničce bude pokračovat

/
/
/
1020 Zobrazení



První lekce moderního háčkování v Rolničce ve Světlé nad Sázavou pod vedením Andrey Fišerové měla být ukázkou toho, co se dá s háčkem a klubíčkem bavlny všechno dokázat. A také zkouškou toho, zda bude o moderní háčkování zájem a jestli si maminky najdou čas na tuhle celkem časově náročnou zábavu.

A jak se ukázalo, zájem je a celkem veliký. Stůl plný klubíček se zaplnil a dokonce se muselo zajít i pro dvě židle navíc.
Andrea se háčkování věnuje už osm let a tak je opravdu velmi zkušenou lektorkou, která ví jak poradit, co doporučit a hlavně už zná všechny triky a taháky nazpaměť. Stejně tak si přesně dokáže vybrat klubíčko na danou věc. A jak to vlastně všechno začalo? „Navedla mě k tomu sestřenka, to ona mě nakazila, pak s tím přestala a já začala,“ vysvětluje Andrea s úsměvem při vzpomínce na své začátky.
Háčkování jako takové je velmi časové náročné, nedá se to v podstatě nijak urychlit, a pokud uděláte chybu, musí se vše rozpárat, až kam je to nutné, a začít znovu. „Kolik času je potřeba na uháčkování malé čepičky nedokážu přesně říct, záleží na mnoha věcech. Síle vlny, zručnosti a hlavně času, kterého teď moc není,“ zkouší Andrea vysvětlit náročnost.
A jak bude tedy po první lekci háčkování v Rolničce pokračovat. Na to už odpovídá vždy optimisticky naladěná Marie Mašková. „Háčkování v rolničce samozřejmě pokračovat bude. Dnešek nám ukázal, že zájem je opravdu veliký, což nás velmi těší. Navíc se účastnice dnešního prvního háčkovacího odpoledne dohodly, že musí dětem uháčkovat zimní čepice.“
Pokud jste tedy dnes přijít nemohli, určitě si pohlídejte informace přímo z Rolničky, protože se jistě neháčkovalo naposledy.

  • Facebook
  • Twitter