Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

U tří havárií na silnicích Vysočiny se v pondělí zranili čtyři lidé

/
/
/
646 Zobrazení



V pondělí 29. ledna odpoledne se stalo na silnicích Vysočině několik havárií, u kterých zasahovali policisté, hasiči i zdravotníci. Zranili se při nich čtyři účastníci, kteří skončili v péči zdravotníků a následně v nemocicích.

Před půl třetí odpoledne došlo na 75. kilometru dálnice D1 ve směru na Prahu ke střetu nákladních vozidel. „Na dálnici stálo nákladní vozidlo kvůli poruše, před půl třetí do něj narazilo další nákladní auto. Jeden z řidičů utrpěl zranění,“ popsala policejní mluvčí Jana Kroutilová.
Její informaci potvrdila i mluvčí krajských hasičů Petra Musilová. „Nehoda si vyžádala zranění, došlo také k masivnímu úniku provozních kapalin. Velitel zásahu si na místo vyžádal chemický kontejner.“
Provoz byl na místě zastavený kvůli přistání vrtulníku a zásahu zdravotnické záchranné služby. Policisté provádějí šetření, nezbytné úkony, zjišťují okolnosti a příčinu dopravní nehody. „Kolem půl čtvrté byl provoz na dálnici ve směru na Prahu obnoven levým a částečně pravým jízdním pruhem,“ dodala Jana Kroutilová.

Srážka nákladních aut na dálnici D1, foto: HZS Kraje Vysočina

Před půl třetí se stala další havárie osobního auta na silnici u Šebkovic na Třebíčsku. „Na místo vyjeli profesionální hasiči z Moravských Budějovic. Vůz skončil po nehodě převrácený na boku. Zranili se dva lidé a skončili v péči zdravotníků. Zraněnou řidičku zdravotníci převezli sanitním vozem k ošetření do nemocnice, spolujezdce ošetřili na místě. Hasiči provedli na havarovaném vozidle protipožární opatření a místo události technicky zabezpečili,“ popsala Petra Musilová.

Auto na boku u Šebkovic na Třebíčsku, foto: HZS Kraje Vysočina

Několik minut poté došlo k dopravní nehodě u Sklenného na Žďársku. „K události vyjeli profesionální hasičů z centrální hasičské stanice ve Žďáře nad Sázavou. Při nehodě se zranila řidička a skončila v péči zdravotníků. Hasiči provedli na havarovaném vozidle protipožární opatření a místo události technicky zabezpečili,“ doplnila Petra Musilová.

Místo nehody u Skleného na Žďársku, foto: HZS Kraje Vysočina
  • Facebook
  • Twitter