Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

U havárie auta na dálnici D1 na Vysočině zasahoval vrtulník

/
/
/
1050 Zobrazení



V pátek 17. srpna ráno před desátou hodinou došlo na 110. kilometru dálnice D1 ve směru jízdy na Brno k havárii osobního auta Škoda Octavia, které skončilo mimo vozovku. Na místě zasahovaly složky integrovaného záchranného systému a také vrtulník letecké záchranné služby.


„Kvůli přistání vrtulníku musela být dálnice ve směru jízdy na Brno na nezbytně nutnou dobu zcela uzavřena. Provoz v jednom jízdním pruhu se podařilo obnovit v 10.50 minut.

Místo nehody, foto: Policie ČR

Při dopravní nehodě došlo ke smrtelnému zranění jedné osoby, která cestovala v osobním voze. Jednalo se o šedesátiletého muže. Původně měli zasahující policisté podezření, že by mohla s mužem cestovat ještě další osoba, proto byl po oznámení, že bylo na 110. kilometru ve směru na Brno u dálnice za svodidly nalezeno havarované vozidlo Škoda Octavia, na místo vyslán i policejní psovod k propátrání okolí nehody. Zatím se nepodařilo přesně stanovit, kdy k dopravní došlo. Řidič z nezjištěných příčin vyjel mimo dálnici a narazil do vzrostlých stromů v blízkosti dálnice. K určení přesnější doby úmrtí a příčiny úmrtí byla nařízena soudní pitva,“ popsala tragickou událost Dana Čírtková, tisková mluvčí krajských policistů na Vysočině.

Místo nehody, foto: Policie ČR

Policisté zjistili, že řidič se zřejmě vydal na cestu z Plzně už ve čtvrtek ve večerních hodinách, proto mohl na dálnici D1 nedaleko Jihlavy havarovat mnohem dříve než vozidlo objevil motocyklista, jedoucí po dálnici. „Havarované vozidlo bylo v příkopu vedle lesíka u dálnice D1 za svodidly a nebylo z dálnice dobře vidět. Proto se policisté obracejí na řidiče, kteří jeli po dálnici D1, především na ty, kteří cestovali směrem na Brno včera v nočních nebo dnes v časných ranních hodinách a mohli si všimnout havarovaného vozidla mimo dálnici, aby kontaktovali linku 158 nebo přímo dálniční oddělení Velký Beranov – tel: 974 262 751,“ dodala Dana Čírtková.

  • Facebook
  • Twitter