Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Třebíčské muzeum po roce otevírá muzejní výdejní okýnko

/
/
/
627 Zobrazení



Třebíčské muzeum znovuotevřelo pro návštěvníky muzejní výdejní okýnko a na únor připravilo výstavu děl výtvarníka Petra Vlacha. Na každého čeká v muzeu malý dárek.

Pracovníci muzea se rozhodli otevřít muzejní výdejní okýnko kvůli jeho velké oblíbenosti v loňském roce a pozitivní zpětné vazbě od návštěvníků a kolemjdoucích. Současně chtějí pozvat návštěvníky na výstavu Cesty, jejíž autorem je Petr Vlach a která je nainstalována v konírně třebíčského zámku.

Petr Vlach žije a tvoří v Polné. Původním povoláním truhlář, nyní manažer logistiky. Tvoří od počátku 90. let, samostatně vystavuje od roku 2014 – impulsem byla jeho účast na mezinárodní výstavě současného umění Human Rights (Lidská práva) v Roveretu v severní Itálii v roce 2013. Stal se členem Spolku výtvarných umělců Vysočiny (při Unii výtvarných umělců České republiky). Doménou Petra Vlacha jsou asambláže (trojrozměrné koláže), ve kterých dává nový život předmětům spjatým s jeho životem (kolekce odznáčků po tatínkovi, ubrusy po babičce, sbírka dopisů, které si v minulosti psal se svou ženou nebo celý industriální soubor vybavení vysloužilé polenské škrobárny, kam si chodíval jako dítě hrát). Přestože je Petr Vlach výtvarníkem nezobrazujícím skutečný svět kolem nás, každý jeho obraz má vlastní příběh, který je pro autora inspirací.

V okýnku návštěvníci uvidí:
• týden 31. ledna až 6. února Obrazy z popela I. a II.
• týden 7. až 13. února Prababička I. – III.
• týden 14. až 20. února Symfonie I. a II.
• týden 21. až 27. února Ovocné perseidy a Jen dál a výš

Pro každého je v okýnku přichystáno malé překvapení v podobě hrací karty a samolepky. Tu můžete sbírat, lepit do hrací karty a uchovat si tak vzpomínku na naše muzejní okýnko a samotnou výstavu.

Okýnko bude fungovat po celý únor. Vždy v pondělí dojde k výměně výtvarných děl. Nasvíceno má muzeum každý den od 9.00 do 19.00. Výstava děl Petra Vlacha nazvaná Cesty je k vidění v zámecké konírně do 27. března každý den kromě pondělí od 9.00 do 12.00 a od 13.00 do 17.00.

Více na www.muzeumtr.cz.

  • Facebook
  • Twitter