Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Třebíč vyhlašuje vánoční sbírku na dobročinné účely

/
/
/
707 Zobrazení



Od neděle 1. prosince až do 6. ledna příštího roku mohou lidé z Třebíče a okolí přispět v již tradiční Vánoční veřejné sbírce. Zapečetěná pokladnička pro peněžité dary bude umístěna pod vánočním stromem na Karlově náměstí.

Peníze mohou lidé do sbírky darovat i bezhotovostně, na zvláštní účet sbírky u Komerční banky č. 115 – 958 161 0237/0100.

Výtěžek z vánoční sbírky bude věnován třebíčské pobočce Společnosti pro podporu lidí s mentálním postižením na financování nákladů spojených s asistenčními a doprovodnými službami při pořádání celoročního Klubu radosti a vícedenních rehabilitačních a sportovně-relaxačních pobytů a při účasti na sportovních a kulturních akcích.

„Společnost pro podporu lidí s mentálním postižením v Třebíči se ve své činnosti zaměřuje na rodiny s dítětem s postižením, stejně jako na osoby s mentálním a kombinovaným postižením navštěvující některé typy zařízení. Cílem společnosti je pomáhat lidem s mentálním postižením, podporovat zlepšení jejich podmínek života a provádět osvětu směrem k veřejnosti tak, aby lidé kladně vnímali lidi s mentálním postižením,“ popsal činnost spolku místostarosta Miloš Hrůza, který má sociální věci ve své gesci.

Vybranou částku z pokladničky i zvláštního účtu doplní také peníze od zastupitelů města. Ti se po příštím zasedání 12. prosince zváží a do vánoční sbírky přispějí, jako každoročně deseti korunami za každý kilogram své váhy.

„V loňském roce lidé darovali v této sbírce více než 50 tisíc korun také třebíčskému spolku na dobročinné účely. Je to dobrá tradice,“ doplnil Miloš Hrůza.

  • Facebook
  • Twitter