Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Třebíč si připsala další výhry a uhájila extraligu

/
/
/
689 Zobrazení



Po víkendovém kole nadstavbové části baseballové soutěže je Třebíč jediným týmem, který má plný počet vítězství a s předstihem tak rozhodl o udržení své účasti v extralize i pro příští sezonu.

Po výhře nad celkem SaBaT 3:0 v Praze a divokém vítězství v odvetě 14:8 před domácím publikem Na Hvězdě tak hráči Nuclears zkompletovali souboje proti nejlepším týmům první ligy bez jediného zaváhání.
Do nedělního zápasu se SaBaTem přitom nevstoupila Třebíč nejlépe, a i s přispěním pěti chyb domácí obrany se soupeř ujal už v úvodu druhé směny vedení 0:5. V dohrávce inningu naštěstí procitl útok Nuclears, jehož tlak završil odpalem do plotu a oběhovým homerunem Američan Luis Touron. Jenže na otočení výsledku z 0:5 na 6:5 zareagoval soupeř dalšími třemi doběhy ve třetí směně a znovu se ujal vedení.

Miroslav Křivánek

To bylo ale ze strany Pražanů na pálce vše. Jejich snahu totiž zastavil Michal Pruša, který na nadhazovacím kopci vystřídal Američana Brandona Valentina. Na druhé straně útok Třebíče trpělivě sbíral v každé další směně po bodu a rozhodující náskok si vytvořil čtyřmi doběhy v sedmém inningu. Hvězdou domácích byl tentokrát kromě nadhazovače Pruši také americký zadák Luis Touron, který předvedl dva odpaly do plotu a sám doběhl pro čtyři body. Tři doběhy pak přidal další Američan Derron Davis a po dvou Robin Vávra se Zdeňkem Kutílkem.

Luis Touron

Baseballisty čeká v nadstavbě ještě šest utkání s extraligovými celky. „Že jsme si už teď zajistili extraligu i pro příští sezónu rozhodně neznamená konec našeho snažení. S hráči máme jasný cíl a tím je vyhrát celou nadstavbovou část. Těšíme se na duely s těmi nejsilnějšími týmy,“ odpovídá manager domácích Jan Gregor na dotaz, zda jeho celek s udržením nejvyšší soutěže neztratil motivaci do zbývajících utkání.
Už tuto sobotu 18. července se diváci Na Hvězdě můžou těšit na dva zápasy s Technikou Brno, která je v tabulce těsně za Třebíčí na druhém místě, což slibuje vyrovnaná utkání. První zápas začíná ve 13.00 a odveta je pak na programu od 16.00.

  • Facebook
  • Twitter