Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Tradiční festival v Dobrohostově nezklamal

/
/
/
1259 Zobrazení



Ve dnech 17.-19. srpna se uskutečnil tradiční festival Stock Dobrohostov, jedním z duchovních otců a hlavním organizátorem je kytarista havlíčkobrodské skupiny E.M.I.L. Petr Kletečka.

Byl jsi spokojený s návštěvou hudebních příznivců?
S návštěvností jsme velmi spokojeni. Letošní ročník byl nejlepší z posledních čtyř let, kdy festival pořádáme jako třídenní akci. Menší pokles návštěvnosti jsme zaznamenali pouze v neděli. To přikládám paradoxně právě vysoké odpolední teplotě, která pár kardiaků odradila. Jsme plni elánu v pořádání festivalu pokračovat.

Byla v historii festivalů vyšší teplota?

Zdeněk Koláčný ze skupiny Jada band

Podrobnou statistiku si nevedu, ale letošní tradiční Stock-víkend nepochybně patřil k nejteplejším v historii. Vzpomínám si na podobné klimatické podmínky v roce 2015 při pátečním vystoupení Argemy. Bohužel nás v tom roce vypekl tehdejší dodavatel zboží pro festival. Na poslední chvíli zrušil slíbené zapůjčení chladícího vozu. Tehdy jsem zažil snad nejhorší chvíle za celou dobu pořádání festivalu. Bylo to horší než stěhování festivalu v roce 2008 kvůli mizernému počasí do sálu v Lípě. Letní parket byl při koncertu Argemy plný lidí a u stánků se tvořily nekonečné fronty. Nebyli jsme schopni kloudně vytočit pivo, a to bylo navíc vlivem horka teplé. Děs. Řekli jsme si, že už nikdy nic podobného nedopustíme. Okamžitě jsem změnil dodavatele. S COOP družstvem je výborná spolupráce. Letos i při vysoké návštěvnosti během celého víkendu se u stánků prakticky netvořily žádné fronty.

Kdo měl asi největší úspěch či kdo hodně překvapil?
Nikdo nezklamal, všechny kapely předvedli velmi dobré koncertní sety. Všímám si, že kapely vystupující v Dobrohostově vždy ze sebe vydají to nejlepší.

Štěpán Kojan spoluzakladatel skupiny Keks

Přírodní areál letního parketu v Dobrohostově je pro podobnou akci přímo stvořený, kontakt muzikantů s publikem je bezprostřední a to jak během koncertů, tak před ním i po něm. V pátečním programu velkou pozornost přitáhl benešovský Keks, který zahrál fanouškům všechny očekávané hity. V sobotu byl parket nejvíc plný při vystoupení kapely Vosa, která při své první návštěvě Dobrohostova dokonale využila dobrý čas v programu. Pro mne jako muzikanta bylo největším osvěžením vystoupení Jada bandu, úvodní kapely celého festivalu, a pak sobotní koncert Moravy plný invenčních kytarových sól Apiho.

Kdyby jsi měl neomezený rozpočet. Koho by si rád měl na festivalu?
Vím jistě, že festival zůstane věrný regionálním kapelám. Region first! Každý rok se v programu objeví několik kapel, které v Dobrohostově nikdy nehrály. V pořadatelském týmu je nás osm, někdy se dost složitě domlouváme na konkrétní podobě programu. Ale všichni rozumí, že podstatou Stocku bude přehlídka regionálních kapel. Výjimkou z pravidla je obvyklé obsazení každého festivalového dne zajímavým headlinerem. Stockfest v příštím roce budeme pořádat už po čtyřiadvacáté. Současně příští rok oslavíme 20 let konání akce na letním parketu v Dobrohostově, což vypadá jako příležitost pro něco většího než obvykle. Nechme se překvapit.

  • Facebook
  • Twitter