Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Test stopera Waly Dioufa se proměnil v podpis smlouvy s FC Vysočina

/
/
/
705 Zobrazení



Pouhé tři dny testu a přípravný zápas proti juniorce Sparty stačily k tomu, aby stoper Waly Diouf (nar. 5. 5. 1997) přesvědčil o svých schopnost. Urostlý senegalský stoper s francouzským pasem, jenž do sítě letenského celku hlavou zaznamenal jednu z branek, se s vedením FC Vysočina domluvil na kontraktu.

K angažování Waly Dioufa nepochybně přispěl přesvědčivý výkon v duelu s mladými Pražany. „Waly mne příjemně překvapil, udělal mi radost. Celé utkání zvládl velmi dobře. Předvedl kvalitní rozehrávku, byl klidný na míči, silný v soubojích a pomohl nám i výškově. Možná někdy zcela nezafungovala jeho sehranost s obranou, což je ale logické s ohledem na fakt, že za nás nastoupil poprvé a musel se sžít s novými spoluhráči a herním systémem. Věřím, že by v naší defenzívě mohl nahradit Moma Tijaniho,“ uvedl kouč Radim Kučera k nové posile po utkání.

Dvaadvacetiletý obránce prošel mládežnickými týmy Paris Saint-Germain, Racing Club de France a Olympique Lyon a později působil v juniorce AJ Auxerre. Poté rok strávil ve španělské CD Leganés, aby před dvěma lety přestoupil do litevského FK Palanga. Po jednadvaceti prvoligových startech v září 2018 přestoupil do tuniského Club Africain Tunis. Klub však neplnil své závazky vůči hráči, tudíž Diouf své působení předčasně ukončil v závěru loňského roku. V roce 2017 nastoupil do pěti zápasů za senegalskou reprezentaci U20 na světovém šampionátu.

  • Facebook
  • Twitter