Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Téměř dvě promile na vině srážky aut v Jihlavě

/
/
/
532 Zobrazení



Ve středu 2. února usedl za volant osobního auta Ford Focus devětapadesátiletý řidič pod vlivem alkoholu, ve Fritzově ulici v Jihlavě narazil do osobního vozu, jedoucího před ním. Řidič je podezřelý ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Policisté v Jihlavě vyjeli ve středu před šestnáctou hodinou odpoledne k havárii, k níž došlo ve Fritzově ulici před křižovatkou s Jiráskovou ulicí v Jihlavě.
„Devětapadesátiletý řidič osobního vozu Ford Focus projížděl ve směru od Havlíčkovy směrem k Jiráskově ulici a při jízdě na přímém úseku nedodržel bezpečnou vzdálenost za osobním vozem Škoda Octavia, jehož řidič brzdil kvůli koloně vozidel před křižovatkou. Došlo ke střetu. U obou řidičů provedli policisté dechové zkoušky. U řidiče fordu naměřili 1,93 promile alkoholu v dechu, při opakované zkoušce dosahovaly hodnoty 1,81 a 2,06 promile,“ popsala Dana Čírtková, tisková mluvčí krajských policistů na Vysočině, s tím, že policisté řidiči zadrželi na místě řidičský průkaz a zakázali mu další jízdu.
Při nehodě vznikla hmotná škoda v celkové výši 30 000 korun. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení a řidič je podezřelý ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Dalšího řidiče pod vlivem alkoholu, ale i drog zastavili policisté v Jihlavě ve středu po deváté hodině večer. „Řidič jel s autem Škoda Octavia po Okružní ulici, kde ho zastavila hlídka. U jednatřicetiletého muže dechovou zkoušku naměřili 1,56 promile alkoholu, opakované zkoušky ukázaly obdobné hodnoty. Test na zjištění ovlivnění návykovou látkou byl pozitivní na amfetamin a marihuanu. Lékařskému vyšetření se bezdůvodně odmítl podrobit a dopustil se tak přestupku. Policisté řidiči zakázali další jízdu a na místě mu zadrželi řidičský průkaz,“ dodala policejní mluvčí Jana Kroutilová. Policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, případ dál prověřují. Řidič je podezřelý také ze závažného přestupkového jednání.

  • Facebook
  • Twitter