Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Světový biatlon v Novém Městě potřetí v řadě bez diváků. Mikyska v prvním závodě devátý

/
/
/
1262 Zobrazení



Nejlepší biatlonisté světa sice v těchto dnech v Pekingu očekávají start olympijských her, i přesto ale i letos elitní závodníci zamířili také na Vysočinu. Aréna v Novém Městě na Moravě ve čtvrtek a v sobotu hostí čtyři závody IBU Cupu. V dnešních sprintech před prázdnými tribunami zvítězili Francouzska Caroline Colombová a Nor Sverre Aspenes.

Přestože světová špička letos v Novém Městě chybí, ve startovní listině opět byla řada jmen, které fanoušci znají ze Světového poháru. V ženském sprintu za vítězkou Caroline Colombovou skončila rakouská juniorka Anna Gandlerová, třetí pozici pak obsadila Ruska Larisa Kuklinová, která v minulosti ve Světovém poháru už třikrát obsadila příčky v první desítce.

Ze známých jmen v dnešním sprintu startovaly třeba také Němky Janina Hettichová (13. místo) a Franziska Hildebrandová (14. místo), dále pak švýcarské sestry Aita a Elisa Gasparinovy (12. a 16. místo) nebo například Běloruska Irina Kručinkinová (22. místo).

Českým závodnicím jejich představení ve sprintu příliš nevyšlo. Nejlépe si vedla Eliška Teplá, která obsadila 22. pozici. Klára Lejsek byla 36. a Tereza Vinklárková 50.

Z Čechů nejlepší Mikyska

Mezi muži byla česká stopa v Novém Městě přece jen viditelnější. Tomáš Mikyska – další jméno, které už se objevilo i ve Světovém poháru – v dnešním sprintu pouze jedinkrát chyboval, navíc velice rychle běžel a obsadil velmi dobrou devátou pozici.

Na té Mikyska zaostal o necelou minutu za vítězným Norem Sverrem Aspenesem, druhou příčku obsadil Rus Alexander Povarnitsyn, třetí pak skončil Němec Philipp Horn, který už v minulosti obsadil třikrát pozice na stupních vítězů ve Světovém poháru.

I v mužské kategorii se v Novém Městě představili velmi známí závodníci. Namátkou Norové Erlend Bjoentegaard (10. místo) a Johannes Dale (16. místo), Bělorus Sergej Bočarnikov (20. místo) nebo Francouz Emilien Claude (42. místo).

Zbylým Čechům se na rozdíl od Tomáše Mikysky v úvodním novoměstském sprintu příliš nedařilo. Ondřej Mánek byl 46., Luděk Abrahám 53. a Jakub Kocián 60.

IBU Cup v Novém Městě na Moravě pokračuje závěrečnými dvěma závody (opět ženský a mužský sprint) v sobotu. Diváci ovšem do areálu opět kvůli proticovidovým opatřením nebudou mít přístup.

  • Facebook
  • Twitter