Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Světeláci vysadí v zámeckém parku Lípu svobody

/
/
/
864 Zobrazení



Vysazení Lípy svobody 2019 se uskuteční v neděli 17. listopadu od 14.00 v Zámeckém parku ve Světlé nad Sázavou u zadního vchodu do zámku ve směru od parku. Akce se koná k příležitosti výročí oslav 30 let svobody a je organizována v rámci projektu Stromy svobody pod záštitou Věznice Světlá, Zámek Světlá a Akademie Světlá nad Sázavou.

Studenti Akademie vytvoří kovovou tabulku s popiskem stromu, která bude pravděpodobně umístěna do kamenného monolitu. Finální návrh vzejde z kreativity studentů akademie.

Projekt je je spojen s dobrovolnou finanční sbírkou, díky které se pořídí hračky nebo potřebné věci pro děti, které jsou ve vězení s matkami ve výkonu trestu.

„Přineste si lístek s Vaším přáním pro naši zemi. Tato přání symbolicky uložíme ke kořenům lípy, předejme poselství příštím generacím,“ uvádí Martina Šlosrová, hlavní pořadatelka akce ve Světlé. Akci bude hudebně doprovázet nově vzniklé hudební uskupení žesťový kvintet Big Band pod vedením Martina Růžičky ze Světlé nad Sázavou. Zazní melodie národní písně a Česká státní hymna.

  • Facebook
  • Twitter