Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Starosta perknovských hasičů na havlíčkobrodské radnici

/
/
/
1130 Zobrazení



Sbor dobrovolných hasičů (SDH) Perknov vedl pětadvacet let jeho starosta Jiří Kostka. Ve středu 22. ledna ho slavnostně přijali na radnici v Havlíčkově Brodě starosta a místostarosta města.

Jiří Kostka patřil k nejaktivnějším členům a zabýval se mimo jiné práci s dětmi. V této oblasti dosáhl nejlepších výsledků historii sboru. Družstvo mladých hasičů se pod jeho vedením v roce 1991 kvalifikovalo na mistrovství republiky v požárním sportu, kde dosáhlo na medailové umístění. Na podzim v tomto roce bylo družstvo nominováno na zemské mistrovství v Německu. Zde došlo k setkání se zástupci mladých hasičů ze saského městečka Augustusburg. Od té doby se uskutečňují výměnné letní tábory. Pod vedením Jiřího Kostky SDH Perknov vybudovalo sportoviště a zázemí v Obickách. Sbor vybudoval v blízkosti sportoviště tři rybníky, které hasiči obhospodařují. Jiří Kostka působil také jako hlavní rozhodčí v rámci havlíčkobrodských okresních kol v požárním sportu. Zasloužil se o pořízení historického praporu sboru a vytvoření znaku sboru. V letech 2005 – 2015 aktivně pracoval jako člen výkonného výboru okresního sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska.Za dosažené výsledky a aktivitu mu bylo 4. listopadu 2016 v muzeu hasičského hnutí v Přibyslavi slavnostně předáno nejvyšší ocenění dobrovolných hasičů – stal se nositelem titulu zasloužilý hasič. Jiří Kostka se rozhodl odejít na odpočinek a předat svoji funkci starosty svému nástupci Danielu Formanovi.

Ve středu 22. ledna byli zaplněné velké zasedací místnosti brodské radnici členové SDH Perknov, funkcionáři Záchranného hasičského sboru ČR, kamarádi a příbuzní pana Jiřího Kostky. Všechny přítomné přivítal Jan Tecl, starosta Havlíčkova Brodu. Bylo poděkováno od představitelů města a zástupců hasičů Jiřímu Kostkovi, který řekl: „Vždycky jsem měl radost, když se něco povedlo. Byl jsem celý život zdravotník. Automaticky zdravotník a hasič, to jde dohromady. Svému nástupci jsem řekl, aby se nevzdával a nevěšel hlavu při prvním neúspěchu. Do hasičského důchodu se nechystám, rád poradím a pomůžu mladším kolegům ve sboru.“ Příští rok bude velmi významný pro SDH Perknov, protože oslaví 110 založení sboru.

  • Facebook
  • Twitter