Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Sportovní hala ve Světlé nad Sázavou už brzy otevře své brány veřejnosti

/
/
/
2713 Zobrazení



Blíží se nejočekávanější sportovní událost roku ve Světlé nad Sázavou, a dokonce o více jak měsíc dřív, než se předpokládalo. Sportovní hala za více jak 90 milionů korun vyrostla na místě běžeckého oválu u základní školy v Lánecké ulici.

Jedná se o nejmodernější halu v širokém okolí a k vidění zde budou i prvoligové zápasy. Částkou devíti milionů přispěl také Kraj Vysočina.
V sobotu 16. listopadu od 9.00 budou mít zájemci možnost prohlédnout si prostory haly a současně podpořit světelské florbalistky na jejich prvoligovém utkání poprvé v domácím prostředí a podpořit je. Na programu je celkem pět utkání mezi týmy Světlé nad Sázavou A, Světlé nad Sázavou B (Tygřice), Písku a Pelhřimova.
V 17.00 odstartuje exhibiční zápas světelských fotbalistů – současných mistrů České republiky ve veteránském fotbalu proti týmu bratří Marešů. Večernímu zápasu bude předcházet slavnostní zahájení.

Sportovní hala ve Světlé nad Sázavou

Celý projekt výstavby sportovní haly ve Světlé nad Sázavou představil Tomáš Rosecký, vedoucí zimního stadionu a sportovní haly.
O sportovní hale se ve Světlé mluví už dlouho, kdy to vlastně začalo?
Pokud vím, tak myšlenka je stará přes deset let, kdy se začal řešit projekt sportovní haly. To jsem ještě učil na ZŠ Lánecká, ale přednost dostala rekonstrukce zimního stadionu (2009). Nově se začala stavba sportovní haly řešit po komunálních volbách v roce 2014, kde se dohodlo, že se ve volebním období 2014–2018 začne hala stavět, což se i povedlo.

Komu bude hala sloužit především?
Dopoledne budou sportovní halu využívat žáci a studenti škol – pondělí – Akademie, úterý a pátek ZŠ Komenského, ve středu a čtvrtek ZŠ Lánecká.
Odpoledne a víkendy jsou určeny pro světelské oddíly (florbal, volejbal, futsal, badminton, nohejbal) i širokou veřejnost.
Kromě zmíněných sportovních aktivit si už halu zamluvili pro své aktivity DDM (taneční soutěž) i velký turnaj ve stolním tenisu.

Jaké vybavení a zázemí hala nabízí?
Hala je koncipována jako míčová sportovní hala, tedy pro míčové sporty. Věci na gymnastiku (hrazda, kruhy apod.) mají školy ve svých tělocvičnách. Lajnování je uděláno pro futsal, házenou, florbal, basketbal, volejbal, nohejbal a badminton. Zázemí je skvělé. K dispozici je šest velkých šaten se sociálním zařízením a dvě šatny pro rozhodčí. V provozu bude při turnajích bufet. Skvělé je hlavně rozměr hrací plochy 47 krát 27 metrů, neboť se pamatovalo na dostatečný prostor jako úniková zóna minimálně dva metry od hřiště. Důležitá je i výška 9,5 metrů, hala je tak vhodná i pro extraligové zápasy ve volejbale.

Jakou kapacitu má část pro diváky a kolik je zde parkovacích míst?
Tribuna pojme 160 sedících diváků, dalších 60 míst je na stání, celkem tedy je kapacita diváků 220 lidí. Parkovacích míst je 32 , jeden bus a místo pro hasiče a záchranku.

Na co se mohou těšit návštěvníci první den?
V sobotu 16. listopadu se koná den otevřených dveří, kdy si mohou návštěvníci prohlédnout i zázemí sportovní haly, šatny, technické zázemí, tribunu i bufet. Zároveň s tím mohou fandit oběma týmům dorostenek florbalového oddílu Sklo Bohemia Světlá nad Sázavou, které odehrají mistrovská utkání v lize dorostenek, regionu V (Kraj Vysočina a Jihočeský kraj) se soupeři s Písku a Pelhřimova. Čas turnaje je 9.00 až 16.00. Od 17.00 je naplánovaný exhibiční zápas ve futsalu mezi týmy mistři ČR ve veteránském fotbalu (FK Světlá n/S) proti výběru bratrů Marešových (mistři ČR ve futsalu za Pramen Havlíčkův Brod) a dokonce přijede i několik známých fotbalistů – ale přesná jména ještě nejsou známá.

Na co se fanoušci světelských sportů mohou těšit do budoucna?
Na prosinec je plánován zápas ve florbalu: extraliga juniorek, kdy za FBŠ Jihlava hraje i odchovankyně ze světelského oddílu.
V lednu by se měl uskutečnit zápas poháru ve volejbalu, ženy Přerov (za ně hraje světelská rodačka Šárka Semerádová) proti Liberci a v případě postupu Brna, tak i mužské kolo poháru.
Během roku 2020 by se měl uskutečnit extraligový zápas ve florbalu dospělých a také extraligový zápas ve futsalu.

  • Facebook
  • Twitter