Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Slavnostní přijetí na radnici v Havlíčkově Brodě

/
/
/
1090 Zobrazení



Ředitel Kulturního domu Ostrov Havlíčkův Brod Antonín Axman byl ve čtvrtek 30. května 2019 pozván na brodskou radnici, kde byl slavnostně přijat představiteli města Havlíčkův Brod u příležitosti svého životního jubilea 60 let.

Antonín Axman se od roku 1980 aktivně pohybuje v kulturním dění Havlíčkova Brodu. „Když jsem se v roce 1980 vrátil z vojny, začal jsem zvučit. A zvučím dodnes s různými kapelami. Asi před deseti lety jsem nastoupil jako stálý zvukař pro kulturní dům, divadlo a kino. Při změně majitele mě nový vlastník požádal, jestli bych nechtěl být ředitelem. Po krátkém váhání jsem na to kývl,“ uvedl Antonín Axman. Za jeho působení se výrazně proměnil program KD Ostrov jak do kvality, tak i do počtu akcí. V 80. letech byl Antonín Axman organizátorem druhého největšího hudebního festivalu v Čechách Rocková Vysočina (1980-1989). Od roku 1990 pořádal na Havlíčkově náměstí před Bílým koněm mikulášská představení, na která chodívalo i 400 lidí.

„ Když jsem viděl letní kino na brodském fotbalovém hřišti, které tehdy pořádal Jiří Čáslavský a na kterém bylo pár diváků, dostal jsem nápad pořádat letní kino za Bílým koněm. Po dohodě s městem jsem jej v roce 2005 začal pořádat na Havlíčkově náměstí. Lavičky jsem si vypůjčil z Lipnice nad Sázavou nebo ze Štoků. Výtěžek z provozování letního kina jsme darovali dětskému oddělení brodské nemocnice,“ vzpomíná Antonín Axman. Na slavnostním přijetí na radnici proběhla debata na téma kulturního vyžití v Brodě se starostou města a s místostarosty. Výsledkem bylo konstatování, že kultury je dost, i když vzhledem k financování kulturních akcí to není jednoduché. Antonín Axman má rád anglickou hudební skupinu Uriah Heep a už tři roky projednává možnost koncertu v Havlíčkově Brodě. Pokud vše dobře dopadne, hudební příznivci této kapely se mohou na její koncert v KD Ostrov těšit v březnu 2020.

  • Facebook
  • Twitter